Απογοητευτική η Ξάνθη έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία αν και για μια ώρα έπαιζε με παίκτη παραπάνω

Αν και με παίκτη παραπάνω από το 29ο λεπτό η Ξάνθη δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της καλά οργανωμένης Λαμίας και έχασε την ευκαιρία να πάρει δύο σημαντικούς βαθμούς στην μάχη για την παραμονή. Δεν πέτυχε γκολ, δεν έφαγε καθως δεν απειλήθηκε άλλωστε, αλλά σημασία έχει ότι έΧασε χρυσή ευκαρία.

Βέβαια, υπάρχουν πολλές και σοβαρές δικαιολογίας με σημαντικότερη την τριήμερη ταλαιπωρία από την καραντίνα στην οποία βρέθηκε λόγω του θετικού κρούσματος σε νεαρό παίκτης της ομάδας, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής. Επίσης, δεν βοήθησε να παιχτεί καλή μπάλα ο βροχερός αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Λαμίας, που σύντομα θα μετονομαστει σε Αθανάσιος Διάκος.

Αλλά αφήνοντας στην άκρη αυτό, η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση ήταν μάλλον απογοητευτική για τόσο κρίσιμο παιχνίδι, δεύτερη συνεχόμενη. Ετσι είχαμε την πέμπτη λευκή ισοπαλία μεταξύ των δυο ομάδων στα επτά όλα κι όλα παιχνίδια που έχουν παίξει στην ιστορία τους. Για καλή τύχη πάντως της Ξάνθης, τα άλλα αποτελέσματα ήρθαν όπως τα ήθελε και η κατάσταση στην βαθμολογία ουσιαστικά δεν άλλαξε.

Ο νεαρός Βλαχομήτρος (φωτο) ήταν εκείνος που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα υπέρ της Ξάνθης, αλλά αυτό έμεινε ανεκμετάλλευτο απο τους Θρκαιώτες. Με ένα μαρκάρισμα κοντά στην αντίπαλη εστία είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 28ο λεπτό και άφησε την Λαμία με δέκα παίκτες, ενώ είχε δει τρια λεπτά πριν την πρώτη. Μέχρι εκείνο το σημείο είχαμε κακό θέαμα από τις δύο ομάδες με μοναδική φάση στα πρώτα 30 λεπτά ένα μακρινό σουτ του Ντε Αμορίμ που πέρασε δίπλα από την εστία του Επασί. 

Η Ξάνθη πήρε την κατοχή και έκλεισε το ημίχρονο με 70% αλλά με όλη αυτή την κατοχή, κατάφερε να φτιάξει μόνο μια φάση με την ωραία κεφαλιά του Λισγάρα να φεύγει άουτ στο 40ο λεπτό. Παρά την αριθμητική υπεροχή και την αλλαγή σε πιο επιθετικό σχήμα με την είσοδο του Γκαργκαλατζίδη δεν κατάφερε ούτε στο ξεκίνημα του δευτερου ημιχρόνου να βρει ευκαιρία απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας. 

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ξάνθη ανέβασε ένταση, έπαιξε πιο δυναμικά και είχε την πρώτη ευκαιρία της με το σουτ του Ντε Αμορίμ που έφυγε άουτ στο 76ο λεπτό. Ακολούθησαν άλλες δύο τελικές με Γκαργκαλατζίδη και Κάστρο και το ματς έφτασε στο τέλος του χωρίς γκολ με την Ξάνθη να χάνει μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο στην μάχη παραμονής. Για καλή της τύχη, έγινε μετά γνωστό ότι έμειναν στις ισοπαλίες τόσο ο Πανιώνιος (έπαιζε με 10 κοντρα στην ΑΕΛ) όσο και ο Παναιτωλικός (ισοφάρισε δυο φορές τον Ατρόμητο).

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Βάντερσον, Σκόνδρας, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης (89′ Πλιάτσικας), Μπεχαράνο, Σάλιακας (58′ Βασιλόγιαννης), Ρόμανιτς, Καραμάνος (81′ Ασίγκμπα), Βλαχομήτρος.
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (77′ Σόσα), Κασάδο, Κοβάσεβιτς (46′ Γκαργκαλατζίδης), Τερκί (87′ Φασίδης), Μουλέν, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον (61′ Τζουρίτσκοβιτς), Φοσέ (62′ Κάστρο).