Οι ακριβείς προβλέψεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την Ξάνθη και τον παίκτη που νόσησε

Επειδή πολλά γράφονται και πολλά λέγονται σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι μετα το θετικό κρούσμα κορονοϊού σε παίκτη της ομάδας της Ξάνθης, το ThrakiSportS αναζήτησε τις ακριβείς διατάξεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου που αφορούν την περίπτωσή μας.

Σε σχέση με ασυμπτωματικό ποδοσφαιριστή, όπως στην περίπτωσή μας, θα μπορέσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση από την ερχόμενη Παρασκευή εφόσον παραμείνει ασυμπτωματικός και βγουν δύο αρνητικά δείγματα. Η Παρασκευή αναφέρεται γιατί τότε θα συμπληρωθούν 7 ημέρες από την διάγνωση του θετικού κρούσματος.

Οι υπόλοιποι παίκτες και το προσωπικό της ομάδας μένουν σε καραντίνα που περιορίζεται στις 48 ώρες, από την στιγμή που θα τους γίνουν δύο τεστ με διαφορά 48 ωρών το ένα από το άλλο. Οι παίκτες της Ξάνθης πέρασαν το πρωτο τεστ το βράδυ της Παρασκευής (όλα τα δείγματα βγήκαν αρνητικά) και οφείλουν να περάσουν δεύτερο το βράδυ της Κυριακής. Εφόσον επίσης τα δείγματα βγουν αρνητικά, βγαίνουν από την καραντίνα και μπορούν να αγωνιστούν κανονικά.

Στο διάστημα της καραντίνας οι παίκτες μπορούν πάντως κανονικά να συνεχίζουν τις προπονήσεις τους – από την στιγμή που το θετικό κρούσμα έχει απομονωθεί, δεν είναι μαζί τους και παραμένει στην Ξάνθη. Με βάση αυτά τα δεδομένα και αν δεν έχουμε κάποια αρνητική εξέλιξη με τα δευτερα δείγματα, το ματς Λαμία – Ξάνθη θα διεξαχθεί κανονικά το βράδυ της Δευτέρας ενώ ο παίκτης με το θετικό κρούσμα δεν αποκλείεται να τεθεί στην διάθεση του Νίκου Καραγεωργίου για το ματς με Αστέρα Τρίπολης το ερχόμενο Σάββατο.

Αναλυτικά: