Ο Αρης Πιαλόγλου στην «Αθλητική Κυριακή» για το θετικό κρούσμα, την αναδιάρθρωση και το CAS

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αθλητική Κυριακή» φιλοξενήθηκε το βράδυ ο πρόεδρος κα διευθυνων συμβουλος της Ξάνθης Αρης Πιαλόγλου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα του.

Ο Αρης Πιαλόγλου επιβεβαίωσε ότι το θετικό κρούσμα αφορά νεαρό ποδοσφαιριστή που δεν μετείχε στην αποστολή, ενώ στις ερωτήσεις τω Γιώργου Λυκουρόπουλου και Περικλή μακρή επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για βασικό και ότι μάλλον δεν αφορά την περιοχή της Ξάνθης αλλά ήρθε από το… εξωτερικό, καθώς είχε κάποιες επισκέψεις – φιλοξενούμενους που ερευνά πλέον ο ΕΟΔΥ.

«Εμεις το μαθαμε 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής, μόλις ειχε φράσει στο ξενοδοχειο η αποστολη. Αμέσως είχαμε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Super League και την ομάδα της Λαμίας γιατι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και αυτοί οι παίκτες ήταν στο ξενοδοχείο της δικής τους ομάδας. Οπως καταλαβαίνετε, είναι μεγάλη ταλαιπωρία για τους παίκτες της Ξανθης που τρεις μέρες είναι κλεισμένοι. Το βράδυ τους πήραν και το δεύτερο δείγμα και αναμενουμε τα αποτελέσματα μεχρι τις 13:30. θα ενημερώσουμε άμεσα την Super League, την Λαμία και την ΕΡΤ μόλις τα μάθουμε. Παντως, οι ειδικοί μας είπαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις κατά 90% επιβεβαιώνευαι και στο δεύτερο ό,τι συνέβη με το πρώτο τεστ. Πάντως αν προσθέσετε σε όλα αυτά και την καραντίνα, τις αναβολές, το ότι παίξαμε την προηγούμενη εβδομάδα τρία παιχνίδια σε έξι μέρες, αντιλαμβάνεστε ότι οι παίκτες μας είναι εξαντλημένοι με όλα αυτά», είπε μεταξύ άλλων ο Άρης Πιαλόγλου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ξάνθης μίλησε και για το CAS, η εκδίκαση στο οποίο έχει προσδιοριστεί για την Δευτέρα το πρωί. «Εχουμε αισοδοξία γιατί γιατι πιστευουμε ότι το CAS θα μπει στην ουσια, γιατι δεν πρπεει να ξεχναμε ότι μετα την ΕΕΑ και τα δυο δικαστηρια, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δνε μπηκαν στην ουσία αλλά θεώρησαν ως δεδομένη την γνωμοδοτηση της ΕΕΑ. Είμαστε βεβαιοι οτι το CAS θα μπει στην ουσια και βεβαιοι οτι θα δικαιωθούμε γιατι δεν υπάρχει πολυιοδιοκτησία, αυτό ειναι δεδομένο. Δεν ξέρουμε πότε θα βγει η απόφαση, μόνο η εκδίκαση είναι αύριο, αλλά αισιοδοξουμε για αποφαση πριν το τέλος των πλέι άουτ».

Τελος, ο Αρης Πιαλόγλου ρωτήθηκε και για την φημολογούμενη αναδιάρθρωση και το ενδεχόμενο τελικά να μην υποβιβαστεί κανείς από την Super League: «Εμεις βαδιζουμε με το δεδομενο οτι τρεις ομαδες παλευουν για σωτηρια, η μια πέφτει αμεσα και η δευτερη μεσω του μπαραζ μπορεί να κινδυνεύσει, μόνο μία θα σωθεί απευθειας. Ηταν μια συζητηση που επρόκειτο να γινει στο προηγουμενο ΔΣ αλλα δεν εγινε. Δεν μπορουμε να πουμε κάτι βεβαιο. Ατυπες συζητησεις δεν εχει νοημα να κανουμε γιατί ό,τι και αν συζητησουμε, τον τελευταιο λογο τον έχει η ΕΠΟ. Εμείς σαν SL1 θα προτείνουμε κάτι, θα προτείνει και η SL2 και θα δούμε. Αν γινει αναδιαρθρωση θα ειναι προφανώς για αύξηση των ομάδων. Φετος ηταν ενα πρωταθλημα με πάρα πολλές διιατερότητες, δεν είναι όπως τα προηγουμενα χρονια…».