«Μονόδρομος η Β’ Εθνική σε δυο ομίλους» εκτιμά ο Γιώργος Χατζησαρόγλου

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Γιώργος Χατζησαρόγλου μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Αναστασιάδης και είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Για το αν πρέπει να δημιουργηθεί μια ενιαία Β’ Εθνική δύο ομίλων, σχολίασε: «Η λογική αυτό λέει, η πρόταση της κυβέρνησης μέσω της ΕΡΤ ήταν συγκεκριμένη, δύο όμιλοι, βορράς-νότος από 15 ομάδες, ένα καλό χρηματικό ποσό για την κάθε ομάδα για να μπορούν να επιβιώσουν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι λόγω της πανδημίας είναι μονόδρομος η δημιουργία μιας Β εθνικής δύο ομίλων. Δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσες πολλές, τριάντα επαγγελματικές ομάδες στα έξοδα με μακρινές μετακινήσεις. Είναι αδύνατον. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι. Με δύο ομίλους και τηλεοπτικό πάροχο την ΕΡΤ που είναι μια σημαντική βοήθεια και ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσει το ποδόσφαιρο».

Για το πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση σχολίασε: «Αν δεν φέρουν προτάσεις οι δύο λίγκες θα πάει στην ΕΠΟ, αν οι προτάσεις είναι αντίθετες πάλι θα πάει στην ΕΠΟ, ξέρετε πολύ καλά ότι στο τέλος η ΕΠΟ αναγκάζεται να πάρει την τελική απόφαση».

Για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ είπε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τώρα. Αν επικρατήσει η λογική θα γίνουν τώρα, αν επικρατήσει μια κόντρα χωρίς να καταλάβουμε το λόγο, το σκοπό από όλες τις πλευρές, θα γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο».

Για το ποιοι πρέπει να ψηφίσουν ανεφερε: «Το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο. Πενήντα τρεις Ευρωπαϊκές χώρες ψηφίζουν στην ΟΥΕΦΑ, 263 ψηφίζουν στη ΦΙΦΑ, το ποδόσφαιρο λειτουργεί έτσι, δεν μπορούμε να καταργήσουμε ένα ολόκληρο όργανο, το δευτεροβάθμιο, θα είναι σαν να καταργούμε τις Ενώσεις».

Για την επανεκλογή του στη διοίκηση της ΕΠΣ Δράμας, τέλος, ανέφερε: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά, συμπληρώνουμε μια δεκαετία στα ποδοσφαιρικά διοικητικά της Δράμας. Ως διοίκηση προσπαθούμε για το καλύτερο και ευελπιστούμε με την ανανέωση που κάνουμε συνεχώς στο Δ.Σ. και με τους ανθρώπους που βρίσκονται στη διοικητικό σχήμα να τα καταφέρουμε για ακόμη μια φορά για το ποδόσφαιρο της Δράμας. Η επανεκλογή μας σημαίνει ότι η υποδομή που δημιουργήσαμε και η δουλειά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ήρθε ο καιρός να ευδοκιμήσει για να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο της Δράμας κυρίως στις μικρές ηλικίες. Είναι μια τετραετία που θα επικεντρωθούμε εκεί γιατί αυτό είναι το αύριο του ποδοσφαίρου»