Κηρύχθηκε έκπτωτος ο Ξανθιώτης αντιπρόεδρος της ΕΛΟΠ και σχεδόν όλο το ΔΣ – Διορίστηκε νέα προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο της ελληνικής πάλης και μάλιστα με έντονο θρακιώτικο ενδιαφέρον.

Μετά την προκήρυξη, στις 24 Ιουνίου 2020, Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης ακολούθησε η Διαπιστωτική Πράξη Έκπτωσης της διοίκησής της δυο μέρες μετά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια στις 26 Ιουνίου 2020, κηρύσσεται έκτωτο σχεδόν όλο το ΔΣ της ΕΛΟΠ περιλαμβανομένου του προέδρου της Δημητρη Τραμπάκουλα αλλά και του Ξανθιώτη αντιπροέδρου της και ισχυρού άνδρα του αθλήματος στην Βόρεια Ελλάδα Φάνη Μπατζακίδη με αιτιολογία την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου σε σωματεία που δεν είχαν λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση, βάσει του εγγράφου, αφορά γενική Συνέλευση στις αρχές του 2017. Μερικούς μήνες νωρίτερα το ThrakiSportS είχε προχωρήσει σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το 10% των εμφανιζόμενων ως ενεργών συλλόγων πάλης με δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας είχαν την έδρα τους στην Θράκη. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον ήταν ότι οι πέντε είχαν έδρα στην Ξάνθη αλλά οι τέσσερις, πλην της Ολυμπιακής Φλόγας, δεν ήταν γνωστοί για την καλλιέργια του αθλήματος σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ και υπήρχε η αίσθηση ότι πρόκειται γα σωματεία σφραγίδα.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, με απόφαση που έλαβε η πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 2 Ιουλίου αλλά γνωστοποιήθηκε την Κυριακή 5/7 μετά από σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, διορίστηκε μέχρι τις επικείμενες εκλογές νέα προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΕΛΟΠ. Πάντως και στη νέα αυτη προσωρινή διοίκηση υπάρχει παρουσία και μάλιστα από την Ξάνθη και την οικογένεια Μπατζακίδη, αφού στην προσωρινή διοίκηση έχει διοριστεί η σύζυγός του Ναταλία Κοβάλοβα.

Αναλυτικά, η νέα προσωρινή διοίκηση της ΕΛΟΠ με βάση την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών απαρτίζεται από τα ακόλουθα άτομα:

  1. ΓΑΡΔΕΡΑΚΗΣ Γεώργιος,
  2. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Παναγιώτης,
  3. ΖΑΜΠΕΛΗΣ Στυλιανός,
  4. ΣΜΥΡΝΗΣ Συμεών,
  5. ΛΟΥΜΙΩΤΗ Κωνσταντίνα,
  6. ΚΙΚΙΡΗΣ Γεώργιος,
  7. ΚΟΒΑΛΟΒΑ Ναταλία,
  8. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ Νικόλαος,
  9. ΛΑΒΑΣΙΔΗΣ Γεώργιος,
  10. ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ Ιωάννης,
  11. ΓΙΩΤΗΣ Ιωάννης,
  12. ΚΑΤΖΙΛΙΕΡΗΣ Δημήτριος, και
  13. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος