Ανακοίνωση τύπου… Πανόπουλου από το ημίχρονο ο Αλαφούζος για τη διαιτησία Κομίνη στη λευκή ισοπαλία ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ψυχη, ο Ολυμπιακός έμεινε στους πανηγυρισμους και τις καλές εμφανισεις των προηγούμενων ημερών και τελικά το πρώτο Ιουλιανό ντέρμπι αιωνίων δεν βρήκε νικητή αφού οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Ηταν ένα από τα πιο αδιάφορα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού αλλά οι εντάσεις δεν έλειψαν, ούτε οι διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή Κομίνη που μάλλον δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος με την απόδοσή του. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία του θυμισε… Πανόπουλο και εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας από το ημίχρονο.

Οι πράσινοι εξαπολύουν δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Κομίνη, τόσο για την απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των ερυθρόλευκων στο φινάλε του πρώτου μέρους σε μία φάση που δεν υπάρχει φάουλ, αλλά και για το ότι δεν δείχνει δεύτερη κίτρινη στον Μπα λίγα λεπτά νωρίτερα όταν πατάει τον Ανουάρ στον αστράγαλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που εκδόθηκε στο ημίχρονο της αναμετρησης του ΟΑΚΑ:

«Πόση ντροπή ακόμα θα αντέξουν οι φίλοι του Ολυμπιακού με αυτά τα απροκάλυπτα δώρα της διαιτησίας; Αν προσπαθούν με τέτοιο τρόπο να φτάσουν στο αήττητο, ας το χαίρονται πραγματικά.
Η διαιτησία του αποψινού αγώνα προκαλεί το κοινό φίλαθλο αίσθημα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο διαιτητής ανακαλύπτει φάουλ σε πέσιμο του Βαλμπουενά στον Ανουάρ και μέσω VAR το μετατρέπει σε πέναλτι! Νωρίτερα ο διαιτητής δεν βλέπει (;) το πάτημα του Μπα στον αστράγαλο του Ανουάρ, φάση που θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα και επομένως αποβολή του αμυνομένου (είχε ήδη μία κάρτα)».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Διούδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά και το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος σε μαρκάρισμα ο Ανουάρ. Επίσης, στο 64′ ο Ελ Αραμπί πλάσαρε από τη μικρή περιοχή αλλά αστόχησε.

Για τον Παναθηναϊκό, οι κορυφαίες στιγμές ήταν το τετ-α-τετ του Μακέντα στο 11′, με τον Ιταλό να πλασάρει άουτ. Επίσης έχασε μεγάλη ευκαιρία να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Καμπετσή να μπαίνει στην περιοχή αλλά να μην βάζει δύναμη στο σουτ του, που κατέληξε στην αγκαλιά του Σα.