Volley League: Με “δωδεκάρι” Κουμεντάκη ο Ολυμπιακός στα τελικά των πλέι οφ

Την μεγάλη νίκη για μια θέση στον τελικό του πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός με τον Κουμεντάκη στους κορυφαίους ενώ για τον Φοίνικα Σύρου στους διακριθέντες ήταν ο Νίκος Χριστόφας.

Τεράστια νίκη και σχετικά εύκολα πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Φοίνικα Σύρου, στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ όταν και ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού άνοιξε την διαφορά για το 25-21.

Το δεύτερο σετ ήταν ρόλος για έναν με τον Ολυμπιακό να τα πηγαίνει εξαιρετικά από την γραμμή του σερβίς και να κάνει το 2-0 στα σετ με 25-14.

Τέλος στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες πάλι συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 18-18 όταν και πάλι ο Ολυμπιακός άνοιξε την διαφορά κατακτώντας και την νίκη με 25-22.

Για τους “ερυθρόλευκους” ο ακραίος Ραφαήλ Κουμεντάκης σημείωσε 12 πόντους (10/19 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 54% υπ. – 54% άριστες), ο Ριζόπουλος αγωνίστηκε στον κλασσικό του ρόλο σέρβις, υποδοχή και άμυνα ενώ ο Ανδρεάδης δεν αγωνίστηκε.

Από πλευράς Φοίνικα, ο Νίκος Χριστόφας ήταν μέσα στους διακριθέντες των “πειρατών” με 8 πόντους (5/10 επ., 3 μπλοκ) ενώ ο Βασίλης Καρασαββίδης σαν λίμπερο υποδοχής κατέγραψε  44% υποδοχή 33% άριστες.

Πλέον ο Ολυμπιακός στις 19:00 της Κυριακής θα μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό ανάμεσα στον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ. Στους τελικούς θα έχει πλεονέκτημα έδρας.