ΕΠΣ Έβρου: Λεπτομέρειες της διαδικασίας των πλέι οφ στο σύστημα των τεσσάρων ομίλων

Η πλειοψηφία των σωματείων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου φαίνεται πλέον να συμφωνεί με την τεκμηριωμένη πρόταση του ΔΣ της Ένωσης για Πρωτάθλημα Ειδικών Συνθηκών τη νέα σεζόν.

Ως γνωστόν, η πρόταση αυτή προβλέπει την συγχωνευση της Α’ με τη Β’ Κατηγορία και τον καθορισμό τεσσάρων συνολικά ομίλων στο ενιαίο πρωτάθλημα, από τους οποίους οι δύο πρώτοι καθενός θα συνεχίσουν σε διαδικασία πλέι οφ για την διεκδικηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Πλέον έγιναν γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την διαδικασία των πλέι οφ. Οι συνολικά οκτώ διεκδικητές του τίτλου, οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας από κάθε όμιλο, θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα χωρισμένοι πάλι σε Βορρά και Νότο.

Οι δύο πρώτοι των δύο ομίλων του Νότου θα κληθούν να παίξουν έτσι επιπλέον έξι αγωνιστικές (πέραν των μίνιμουμ 14 που θα έχουν παίξει στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος) και μάλιστα με πολύ δυνατά παιχνιδια, αντιμετωπίζοντας μέσα-έξω τις υπόλοιπες ομάδες, με τη βαθμολογία να μηδενίζει.

Το ίδιο προφανώς θα γίνει και στον Βορρά. Έτσι για τις μεν περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος, αυτό θα ολοκληρωθεί μετά από 14 αγωνιστικές, για τις δυνατές ομάδες που θα διεκδικήσουν τίτλο θα έχουν μίνιμουμ άλλες έξι αγωνιστικές και μάλιστα επίσης με περιορισμένα έξοδα – αφού θα υπάρχει η διάκριση Βορράς – Νότος. Φτάνουμε έτσι τα 20 παιχνίδια στην σεζόν.

Με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχθεί πρωταθλητής Νότου και πρωταθλητής Βορρά. Οι δυο αυτές ομάδες θα κληθούν να παίξουν μεταξύ τους στους τελικούς. Επειδή όμως εκτιμάται ότι θα ήταν ίσως άδικο σε έναν και μόνο αγώνα να κριθεί ο τίτλος και η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς, η σκέψη είναι να γίνουν τρεις τελικοί.

Δεν έχει διευκρινιστεί πως θα γίνει αυτό, αλλά μια σκέψη θέλει να γίνεται από ένας αγωνας στην έδρα κάθε ομάδας και αν μετά από αυτους τους δυο αγωνες δεν υπάρχει ομάδα που να τους κέρδισε και τους δυο, να διεξάγεται και ένας τρίτος σε ουδέτερο γήπεδο ώστε με έναν πιο δίκαιο τρόπο να αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής που θα ανέβει στη Γ’ Εθνική. Στο σύστημα αυτό θα υπάρχει βαθμολογία και βαθμολογικά κριτήρια για τα γκολ κλπ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η πρόταση της ΕΠΣ Έβρου παραμένει προταση. Το ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου έχει δεσμευθεί να λάβει απόφαση τις προσεχείς ημέρες ώστε να ξέρουν το σύστημα διεξαγωγής οι ομάδες – ενώ επιθυμεί εφόσον προχωρήσει στην ανατρεπτική αυτή αλλαγή, να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συναίνεση από τις ομάδες. Διαφορετικά το σχέδιο μπορεί και να μείνει στα χαρτιά και εν τέλει το πρωτάθλημα να συνεχισει και τη νέα σεζόν όπως παίχτηκε και την προηγούμενη, με έναν όμιλο στην Α’ Κατηγορία και δύο στην Β’ Κατηγορία.