«Έφερναν ξένους και χρέωναν τον σύλλογο με ποσά που πλήρωναν οι επόμενοι! Πλέον δεν υπάρχουν επόμενοι» εξηγεί μέλος του ΤΑΑ Εθνικός

Ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις και τα πρώτα “σχέδια” για το μέλλον του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το οποίο πλέον είναι μετά από μια δεκαετία εκτός της Volley League και μένει να δούμε σε ποια από τις υπόλοιπες θα αγωνιστεί.

Υπό αυτό το πλαίσιο ένα από τα μέλη του ΔΣ που ανέλαβαν την διοίκηση του ΤΑΑ μετά την παραίτηση της διοίκησης Λουπασάκη, ο Αναστάσιος Τοκαμάνης αναφέρθηκε στην απόσυρση από την Volley League και στο τι πρέπει να γίνει για την επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην μοναδική λύση επιβίωσης επαρχιακής ομάδας την ανάπτυξη βάζοντας στην εξίσωση και τον ΑΟ Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα έγραψε:

“Η μόνη ελπίδα για επαρχιακές ομάδες, όπως ο Εθνικός ή η Ορεστιάδα, είναι η επιστροφή στην αρχική φιλοσοφία που οδήγησε σε μεγαλεία. Πρώτα η ανάπτυξη,. Δυστυχώς ξεστρατήσαμε. Είναι εύκολο να διαλέγεις ξένους, αλλοδαπούς και ημεδαπούς και να σχηματίζεις μια καλή ομάδα, χρεώνοντας τον σύλλογο με ποσά που δεν υπάρχουν και πρέπει να πληρώσουν οι επόμενοι. Πλέον δεν υπάρχουν επόμενοι. Αλλά το να δουλέψεις με μικρά παιδιά, να τα κάνεις άνδρες/αθλητές επιπέδου είναι άλλο πράγμα, θέλει πολύ δουλειά, υπομονή και ανθρώπους με διάθεση και γνώση..’