Ο «άνθρωπος του Καλπαζίδη στην Ξάνθη» είναι Ξανθιώτης και κλήθηκε ως μάρτυρας στο CAS

Καθώς πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία της 6ης Ιουλίου, κατά την οποία θα συζητηθεί ενώπιον του CAS η περίφημη υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αποκάλυψη ότι έχει κληθεί και ένας Ξανθιώτης να καταθέσει ενώπιόν του, ο οποίος εμφανίζεται ως «ο άνθρωπος του Καλπαζίδη στην Ξάνθη».

Ο λόγος για τον Δήμο Τζώρτζη, τον άνθρωπο που ανέλαβε από τα τέλη Ιανουαρίου την διοίκηση του ξενοδοχείου Σαλέ και των επτά γηπεδικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται δίπλα του και έχουν περάσει πλέον στην ιδιοκτησιακή κατοχή της RFA. Ο Δήμος Τζώρτζης ήταν ο άνθρωπος που έτρεχε τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και επί ιδιοκτησίας Πανόπουλου, ως γενικός διευθυντής του.

Ωστόσο με απόφαση της νέας ιδιοκτησίας, δηλαδή της RFA του Γιάννη Καλπαζίδη, ανέλαβε και διοικητικά καθήκοντα ως διαχειριστής της συγκεκριμένης μονοπρόσωπης πλέον εταιρίας Vialand. Αυτό έγινε από τα τέλη του περασμένου Γενάρη, όταν και έπαψαν να αποτελούν μέλη του ΔΣ της Vialand οι Αρης Πιαλόγλου, Χρήστος Πανόπουλος, Πολυχρόνης Συγγελίδης και Νικος Χαλαβαζής.

Με τον τρόπο αυτόν αλλά και με την μετακόμιση των γραφείων της ΠΑΕ Ξάνθη, ακόμα και την… έξωση των ακαδημιών, πλέον δεν υπάρχει καμία τυπική σχέση ανάμεσα στην ομάδα και το Σαλέ. Ο Τζώρτζης είναι αυτός που κάνει πλέον το γενικό κουμάντο σε ό,τι έχει να κάνει με το Σαλέ. Και πριν βέβαια αυτος το έκανε ουσιαστικά αλλά χωρίς να έχει διοικητικές ευθύνες. Τώρα τις έχει αποκτήσει και αυτές και μαζί έχει αποκτήσει και τους… μπελάδες που αυτί συνεπάγονται.

Ο Δήμος Τζώρτζης είναι παλιό στέλεχος στον χώρο των ξενοδοχείων στην Ξάνθη. Πριν αναλάβει αυτήν την θέση στο Σαλέ, κατείχε αντίστοιχη στο ξενοδοχείο Elisso. Χαίρει εκτίμησης στην πόλη της Ξάνθης. Είναι ο σύζυγος της οικονομολόγου διοικήτριας του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενας Ροφαέλα, που έχει απασχολίσει ιδιαίτερα την επικαιρότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα, προ κορονοϊού αλλά και κυρίως με την εμφάνιση του Covid19.

Πλέον ήρθε μάλλον η ώρα να απασχολήσει έντονα τα μίντια και ο συνήθως χαμηλών τόνων άνδρας της οικογένειας. Βλέπετε, ουσιαστικά ο Δήμος Τζώρτζης αποτελεί τον άνθρωπο του Καλπαζίδη στην Ξάνθη και ίσως είναι ο μόνος Ξανθιώτης που έχει γνωρίσει από κοντά τον νέο ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων του Σαλέ, για τον οποίον τόσος λόγος έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες αλλά παρά τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, ο Δήμος Τζώρτζης είναι ο δεύτερος μάρτυρας που κλήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταθέσει ενώπιον του CAS, καθώς ήδη έχει γίνει γνωστό ότι από την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κληθεί και ο Χρήστος Πανόπουλος να καταθέσει ενώπιον του Διεθνούς Ανωτατου Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τρίτος μάρτυρας που έχει δικαίωμα να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ δεν είναι κάτοικος Ελλάδας αλλά έχει κομβική θέση στις εταιρείες του Ιβάν Σαββίδη.

Η συζήτηση στο CAS για τις προσφυγές του ΠΑΟΚ αλλά και του Ολυμπιακού κατά της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ βάσει της οποίας τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 7 βαθμών ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη για την φερόμενη μεταξύ τους κοινή ιδιοκτησία έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 9.30 πμ τοπική ώρα Ελβετίας (10:30 στην Ελλάδα). Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά να αθωωθεί και να της επιστραφούν οι 7 βαθμοί (κάτι που εφόσον συμβεί λογικά θα επεκταθεί και στην Ξάνθη), η δε ΠΑΕ Ολυμπιακός θεωρεί ότι οι δυο ομάδες της Βόρειας Ελλάδας πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα (και άρα να εκκινήσουν τη νέα σεζόν από την Football League ή την Γ’ Εθνική).