Η Ριζούπολη εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου του Μάνου Γαβριηλίδη για τον τελικό ΑΕΚ-ΟΣΦΠ! Το σκεπτικό και οι αντιδράσεις

Το γήπεδο της Ριζούπολης είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πρόταση της Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, της οποίας πρόεδρος είναι ο κομοτηναίος παράγοντας Μάνος Γαβριηλίδης, για την διεξαγωγή του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Ο τελικός φαίνεται ότι κλειδώνει για να διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή και με ώρα έναρξης κοντά στις 21.00 το βράδυ – ίσως και λίγο πιο αργά. Ηδη στην διαρροή της συγκεκριμένης έδρας υπάρχει αντίδραση από τον Ολυμπιακό, παράγοντας του οποίου σχολίαζε χαρακτηριστικά ότι «αν είναι να παίξουμε στη Ριζούπολη, καλύτερα ο τελικός να γίνει στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ».

Από τον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στην Ριζούπολη. Από την ΑΕΚ δεν έχει υπάρξει αντίδραση. Γεγονός είναι πάντως ότι το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιούνταν φέτος ως έδρα του Απόλλωνα, ενώ διαθέτει και την υποδομή για VAR. Άλλωστε εκεί διεξήχθη και η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Επιτροπή Κυπέλλου του Μάνου Γαβριηλίδη προχώρησε στην επιλογή της Ριζούπολης σκεπτόμενη ότι το παιχνίδι καλό θα ήταν να διεξαχθεί στην Αθήνα αφού αφορά αθηναϊκές ομάδες. Οι επιλογές ήταν τρεις, η Νέα Σμύρνη του Πανιωνιου, το Περιστέρι του Ατρομητου και η Ριζούπολη. Ανάμεσα στα τρια γήπεδα, το τελευταίο όπως εχει γράψει το ThrakiSportS είχε προτεραιότητα για έναν πολύ απλό λόγο.

Οταν πριν μερικούς μήνες η ΕΠΟ κλήθηκε να δώσει στην UEFA τις πιθανες έδρες της Εθνικής Ελλάδος, δήλωσε έγι γήπεδα. Τρία εκτός Αθηνών (Τούμπα, Βικελίδης και Παγκρήτιο) και τρία στο Λεκανοπέδιο. Αυτά ήταν το ΟΑΚΑ, το Καραϊσκάκη και η Ριζούπολη. Συνεπώς η ΕΠΟ ήδη είχε προκρίνει και μάλιστα σχετικά πρόσφατα την Ριζούπολη ως κορυφαίο γήπεδο για φιλοξενία της Εθνικής μετά το ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκη – οπότε η Επιτροπή Κυπέλλου του Μάνου Γαβριηλίδη ουσιαστικά επικυρώνει αυτήν την απόφαση με την εισήγησή της.

Επιπλέον, η έδρα της Ριζούπολης στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί ως έδρα τόσο του Ολυμπιακού (αποκορύφωμα το περίφημο 3-0 με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα του 2003) όσο και της ΑΕΚ (εκεί έγινε και η απονομή του πρωταθλήματος προπερσι). Σε κάθε περίπτωση βέβαια πρέπει να εξεταστεί η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αλλά δεδομένου ότι πάμε για τελικό χωρίς κόσμο, μάλλον οδηγούμαστε σε μια σχετικά καλή λύση – εκτός βέβαια απροόπτου. Σε κάθε περίπτωση, την εισήγηση καλείται να εξετάσει και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ που συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής.