Α’ Εθνική: Επισημοποιήθηκε από την ΕΠΟ η άνοδος της Βασίλισσας! Η ανακοίνωση για την αναδιάρθρωση

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της με την έλευση του Ιουλίου γνωστοποίησε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο.

Από την ερχόμενη σεζόν (2020/21) στην πρώτη κατηγορία θα μετέχουν από 12 ομάδες 22, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Επισημοποίησε ουσιαστικά με την ανακοίνωση την άνοδο της Βασίλισσας της Θράκης στην Α’ Εθνική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των Γυναικείων Πρωταθλημάτων για την περίοδο 2020-21, όπως προέκυψε από το Πρακτικό της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου και την τροποποίηση της Ε.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

1) Αύξηση του αριθμού των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας από δώδεκα (12) σε είκοσι δύο (22) και δημιουργία δύο (2) Ομίλων.

2) Προβιβασμό από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία, των δέκα (10) ομάδων που συγκέντρωσαν στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας την περίοδο 2019-2020, την υψηλότερη βαθμολογία συνολικά (34 ομάδες) και όχι ξεχωριστά στον καθένα από τους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας.

3) Προβιβασμό από τη Γ΄ στη Β΄ Κατηγορία δέκα (10) ομάδων και συγκεκριμένα:
α) Όσον αφορά τους Ομίλους 1ος – 6ος, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στον Όμιλο της (πρωτοπόροι των 6 Ομίλων), σύνολο έξι (6) ομάδες και
β) Όσον αφορά τον 7ο και 8ο Όμιλο που ο καθένας είναι χωρισμένος σε δύο (2) Περιφέρειες, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στη Περιφέρεια του Ομίλου της (πρωτοπόροι των 4 Περιφερειών). Σύνολο τέσσερις (4) ομάδες.

4) Δεν θα υποβιβασθεί καμία από τις ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Κατηγορίας.