Άμεση αναθεώρηση περί κλειστών συνόρων στη Νυμφαία Ροδόπης ζητά ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Στέλιου Πέτσα, από σήμερα απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα σε όσους επισκέπτες επιθυμούν να έρθουν στην Ροδόπη από τη Βουλγαρία μέσω του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, ενώ την ίδια ώρα επιτρέπεται η είσοδός τους στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών. Η εν λόγω απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και εύλογα ερωτήματα στις τοπικές αρχές.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης απέστειλε σχετική επιστολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Στέλιο Πέτσα και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Αναλυτικότερα ο Δήμαρχος Κομοτηνής ζήτησε να αναθεωρηθεί άμεσα η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση και να σταλεί υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής. «Εδώ και καιρό ζητάω να πραγματοποιηθούν συνεχόμενοι έλεγχοι στους εισερχόμενους τουρίστες από τη Νυμφαία. Ως Δήμος Κομοτηνής έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής, απευθυνόμενο και σε επισκέπτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που είμασταν έτοιμοι να το παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα. Με την ακατανόητη αυτή απόφαση, απαγόρευσης διελεύσεων επισκεπτών στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, ο σχεδιασμός μας ανατρέπεται και η τουριστική κίνηση στην περιοχή πλήττεται ανεπανόρθωτα», δήλωσε ο κ. Γκαράνης.

Ο ίδιος συνέχισε, «ζητώ από τους καθ’ ύλην αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους και να επιτρέψουν ξανά τη διέλευση επισκεπτών από τη Νυμφαία, με την ταυτόχρονη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Ας μην αφήσουμε να καταστραφεί ολοκληρωτικά η ήδη μειωμένη τουριστική περίοδος στον τόπο μας», κατέληξε ο δήμαρχος Κομοτηνής.

Πηγή: https://www.paratiritis-news.gr