Volley League: Οι 5+3 θρακιώτικες παρουσίες παικτών στα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή

Η Volley League Ανδρών είναι από τα πρωταθλήματα που στην Ελλάδα και τον κόσμο δεν έβαλαν λουκέτο και αποφασίστηκε η επανέναρξη τους από τα πλέο οφ των τεσσάρων πρώτων παρα τις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές. Φυσικά και στα φετινά πλέι οφ η Θρακιώτικη παρουσία είναι έντονη και στους τέσσερις φιναλίστ.

Ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό, πρωτοπόρου στην κανονική διάρκεια, Ραφαήλ Κουμεντάκης και Ανδρέας Ανδρεάδης αποτελούν δύο σημαντικούς παίχτες για τους “ερυθρόλευκους” στην μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας ενώ και ο Δημήτρης Ριζόπουλος έχει αγωνιστεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για έναν χρόνο.. Ειδικότερα ο Εβρίτης ακραίος Κουμεντάκης είχε κερδίσει τον τελευταίο καιρό την θέση βασικού αντί του Ούγγρου Γκέργκι, αντίθετα ο Ανδρέας Ανδρεάδης αποτελεί σταθερή αξία στο κέντρο. Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή είναι η πιο πλήρης ομάδα του πρωταθλήματος καθώς οι ξένοι της ομάδας έχουν επιστρέψει πλήρως μετά την καραντίνα και αγωνίζεται χωρίς απουσίες

Συνεχίζουμε με τον ΠΑΟΚ δύο ακόμα Εβριτών, του προπονητή της ομάδας, Κώστα Δεληκώστα και του λίμπερο της ομάδας, Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Ο πρώτος ήρθε στα μέσα της σαιζόν μετά την φυγή του Γιούρι Φιλίποφ και παρα τους τραυματισμούς παικτών όπως ο Τακουρίδης κατάφερε να φέρει στην δεύτερη θέση τον “Δικέφαλο” και στο FINAL4 του Κυπέλλου (το οποίο δεν θα πραγματοποιηθεί), πλέον χωρίς ξένους και με τους έμπειρους Έλληνες του ρόστερ αλλά και κάποιους νέους θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Τέλος, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης μοιράζεται την θέση του λίμπερο με τον πολύπειρο Γιώργο Στεφάνου και σίγουρα γεμίζουν και οι δύο τους με εμπειρία την συγκεκριμένη θέση. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ χωρις του ξένους θα είναι διαφορετική ομάδα και καλείται να κάνει μεγάλη υπέρβαση για να φτάσει στον τίτλο.

Στον τρίτο στην κανονική διάρκεια Παναθηναϊκό η Θρακιώτικη παρουσία είναι μικρή καθώς στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ανήκει ο Σουφλιώτης ακραίος Βασίλης Μούχλιας. Ο νεαρός ακραίος δεν είχε παρα πολύ χρόνο συμμετοχής, βοηθώντας κυρίως σε υποδοχή, άμυνα και σέρβις στα σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί χωρίς το μεγάλο του όπλο, τον Σάσα Στάροβιτς, τον Σέρβο διαγώνιο και σίγουρα το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να ενισχύσει περισσότερο την συμμετοχή του Βασίλη Μούχλια στους αγώνες. Οι “πράσινοι” πριν την καραντίνα ήταν σε εξαιρετική φόρμα μετά και την κατάκτηση του League Cup απέναντι στον Ολυμπιακό και με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο στο τιμόνι ελπίζουν να επιστρέψουν στην κορυφή.

Τέλος στον Φοίνικα Σύρου αγωνίζονται οι Νίκος Χριστόφας και Βασίλης Καρασαββίδης, δύο αθλητές που δεν κατάγονται από την Θράκη αλλά έχουν αγωνιστεί σε Θρακιώτικες ομάδες. Ειδικότερα ο κεντρικός Νίκος Χριστόφας με πέρασμα από ΓΕ Αλεξανδρούπολης (4 χρόνια), ΑΕ Κομοτηνής (1 χρόνο) και Εθνικό Αλεξανδρούπολης (1 χρόνο) ενώ ο λίμπερο Βασίλης Καρασαββίδης αγωνίστηκε στον ΑΟ Ορεστιάδας (1 χρόνο) έχοντας και ως προπονητή των Κώστα Δεληκώστα, νυν του ΠΑΟΚ. Οι δύο παίχτες είναι σημαντικά και βασικά γρανάζια του Φοίνικα Σύρου την φετινή χρονιά. Οι Συριανοί δεν θα αγωνιστούν χωρίς τον Αργεντίνο διαγώνιο Πεπ Γκονζάλεζ με τους υπόλοιπους ξένους κανονικά στην διάθεση του Γιάννη Ορφανού έχοντας ως σκοπό την έκπληξη αρχικά απέναντι στον Ολυμπιακό και έπειτα στον τελικό.

Δείτε το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Α΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 – 1ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 – 1ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 17.00 (Ε.Ρ.Τ.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.

Β΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 – 2ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 – 2ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ

.Γ΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (εφόσον χρειαστούν

)Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 – 3ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 17.15 (Ε.Ρ.Τ.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 – 3ος Αγώνας

Κλειστό Ο.Α.Κ.Α 19.00 (Ε.Ρ.Τ.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.