Επιτυχής η διοργάνωση του 7ου Ifigenia Cup στο Νεοχώρι από τον Σκοπευτικό Όμιλο Ορεστιάδας

Στην αρχή και στο τέλος της σύγχρονης Ελλάδας και της Ευρώπης, στη νεότερη πόλη της χώρας μας, στη Νέα Ορεστιάδα που γιορτάζει φέτος τα 97 χρόνια από την ίδρυση της, στο σκοπευτήριο του Σκοπευτικού Ομίλου Ορεστιάδας στο Νεοχώρι, πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 το 7o IFIGENIA CUP.

Ο επετειακός αγώνας πρακτικής σκοποβολής IPSC Level II, πήρε την ονομασία του από το έμβλημα της νέας πόλης την Ιφιγένεια – σύμβολο θυσίας για το καλό της πατρίδας και διοργανώνεται από το 2014 παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις ΟΡΕΣΤΕΙΑ.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Ορεστιάδας είναι ένα παράδειγμα εθελοντισμού, ανιδιοτέλειας και ομαδικότητας. Τα μέλη του τα ενώνει η αγάπη για τη Νέα Ορεστιάδα και για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής. Στο σκοπευτήριο του Σκοπευτικού Ομίλου Ορεστιάδας είναι εμφανής ο προσωπικός χρόνος που αφιερώνουν τα μέλη του, ώστε να παρουσιάζεται στους αθλητές ένα στολίδι του αθλητισμού και της πόλης μας, ένας πόλος έλξης αθλητικού τουρισμού κι ένα σημείο συνάντησης των φίλων της πρακτικής σκοποβολής IPSC. Ο Όμιλος στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συμμετοχή και στη προσφορά των εθελοντών / μελών, όπως και στην άψογη συνεργασία με το Δήμο Ορεστιάδας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αγώνας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Ορεστιάδας και του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, τη συμπαράσταση του προέδρου Νεοχωρίου Γιώργου Δημισκίδη, τη κατανόηση των κατοίκων του Νεοχωρίου και τη συνεργασία της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

«Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του  Σκοπευτικού Ομίλου Ν. Καβαλας, της Ε. Λ. Π. Σ. (Θες/νίκη), του Σκοπευτικού Ομίλου Ηράκλειας Σερρών, του Σκοπευτικού Συλλόγου Δράμας, του Σκοπευτικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, του σκοπευτικού τμήματος ΜΓΣ Εθνικού Αλεξ/πολης , ΣΑΡΙΣΑ, ΑΣΟ Λευκού Πύργου, του Σκοπευτικού Ομίλου Βόλου καθώς και τους σκοπευτές από τη γειτονική Βουλγαρία, που μας τίμησαν για άλλη μια φορά με τη συμμετοχή  τους.  Ευχαριστούμε  τον κο. Πετρόπουλο Σωτήρη, που ανταποκρίθηκε υπεύθυνα και με επιτυχία στο ρόλο του Αγωνάρχη, τους κριτές σταδίων, τον πρόεδρο του Σκ.Ο.Ορ. κ. Γκαϊντατζή Κων/νο, τη γραμματεία και τα μέλη, οι οποίοι με συστηματική προσπάθεια προετοίμασαν και διαμόρφωσαν το σκοπευτήριο, ώστε οι σκοπευτές/ συμμετέχοντες να απολαύσουν έναν αγώνα ασφαλή, καλοστημένο και άρτια οργανωμένο. Τέλος, να ευχαριστήσουμε τη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας που προβάλλει πάντα τους αγώνες του Σκ.Ο.Ορ. και το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής IPSC», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Ο αγώνας έληξε με απονομές στους νικητές / αθλητές των κατηγοριών production, production senior, production super senior,  production ladies, standard, standard super senior, team production, team standard. «Στόχος του Σκοπευτικού Ομίλου Ορεστιάδας είναι να προσελκύει και να διατηρεί τα μέλη του γιατί «αν δεν υπάρχουν μέτοχοι στη χαρά, είναι φλόγα που σβήνει»(Αλφονς ντε Λαμαρτιν). Ραντεβού στον επόμενο αγώνα με υγεία…», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.