Β’ Εθνική: Ανανέωσε ο 17χρονος Παναγιώτης Μακαρατζής στον Λεύκιππο Ξάνθης

Ο Λεύκιππος Ξάνθης ανακοίνωσε την ανανέωση συνεργασίας με τον νεαρό ταλαντούχο Καβαλιώτη Παναγιώτη Μακαρατζή, ενώ μάλιστα όπως αναφέρει ο σύλλογος ο αθλητής δείχνει την αποφασιστηκότητα του να ακολουθεί τα πλάνα του Λεύκιππου αφού θα μετακινείται καθημερινά από Καβάλα στην Ξάνθη λόγω των πανελληνίων εξετάσεων.

Σύμφωνα με την σελίδα του Λεύκιππου, γεννήθηκε στις 26/05/2003 και έχει ύψος 1.86, ξεκίνησε την μπασκετική του πορεία στον Αστέρα Καβάλας, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στο ανδρικό τμήμα. Το 2019 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στον τελικό κόντρα στον Αρίωνα Ξάνθης. Επιπλέον, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που διεξήχθη στο Μέτσοβο, ήρθε μια σημαντική διάκριση για τον Μακαρατζή, μιας και αποτέλεσε μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης φορώντας την φανέλα του Αστέρα Καβάλας.

Οι δηλώσεις του πατέρα του για την απόφαση του νεαρού αθλητή που… άρεσε στους ανθρώπους του Λεύκιππου:

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την όλη διαχείριση του συλλόγου προς τον Παναγιώτη, το πώς τον πίστεψαν, το πώς τον αντιμετώπισαν, το ότι του έδειξαν σεβασμό ενώ έκανε και φιλίες με τα παιδιά του συλλόγου. Μας άρεσαν και οι οικογένειες των άλλων παιδιών. Γενικότερα, όλο το «πακέτο» που υπάρχει στον Λεύκιππο, μας άρεσε. Κι εγώ όταν μιλάω με την διοίκηση, τελειώνω σε 5-10 λεπτά… Ειδικά με τον Ματθαίο (σ.σ. Σαββίδης) έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση και οτιδήποτε ζήτημα προκύψει, λύνεται άμεσα. Ο Παναγιώτης είναι πολύ χαρούμενος, έχει πολλή όρεξη και νομίζω ότι θα τα πάει καλά. Την επόμενη σεζόν, θα είναι ακόμη πιο γνωστό το περιβάλλον του συλλόγου για εκείνον. Θέλαμε να μείνουμε για δεύτερη χρονιά γιατί η ομάδα έχει μια ισορροπία. Θα μπορούμε -παράλληλα- να αφιερωθούμε στα μαθήματα, άσχετα αν χάνεται λίγος χρόνος με τις μετακινήσεις (σ.σ. από Καβάλα σε Ξάνθη και από Ξάνθη σε Καβάλα»

Οι καλύτερες στιγμές της περσινής σεζόν: