Τάσεις… «φυγής» από τον Χρήστο Λισγάρα με την ολοκλήρωση των πλέι άουτ

Ο Χρήστος Λισγάρας αντικειμενικά είναι μία από τις σταθερές της ομάδας της Ξάνθης τα τελευταία χρόνια. Από τους βράχους της άμυνας και με πολλά χιλιόμετρα και πολλές συμμετοχές με την ομάδα. Αρχηγός με τα όλα του – και από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας.

Επίσης αντικειμενικά όμως ήταν… απογοητευτικός στις τελευταίες εμφανίσεις του και ιδίως στην τελευταία. Από δικό του λάθος εν πολλοίς δέχθηκε η Ξάνθη το πρώτο τέρμα από τον Πανιώνιο, στην πικρή ήττα του Σαββάτου όπου και ο Γιαννιώτης παίκτης σαν μονάδα αλλά και σαν σύνολο η ομάδα πραγματοποίησαν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών – δεδομένης και της κρισιμότητας του αγώνα.

Η είδηση που κυκλοφορεί στην πόλη της Ξάνθης έντονα τις τελευταίες εβδομάδες (έχει μάλιστα αναφερθεί σε τοπικές ραδιοφωνικές εκπομπές και δεν έχει διαψευστεί), έχει να κάνει με το μέλλον του Λισγάρα στην ομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανεξαρτήτως της εξέλιξης που θα έχουν τα πλέι άουτ και της θέσης που θα καταλάβει στο τέλος η ομάδα, για τον ίδιο αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν στην Ξάνθη.

Ο Χρήστος Λισγάρας ήρθε στην Ξάνθη το 2014, προερχόμενος από τον Αστέρα Τρίπολης. Στις έξι σεζόν που μεσολάβησαν από τότε, φόρεσε την φανέλα με τον Δημόκριτο σε 152 επίσημα παιχνίδια και παρόλο που είναι κεντρικός αμυντικός, έχει πετύχει 10 τέρματα για λογαριασμό της Ξάνθης – ορισμένα μάλιστα πολύ κρίσιμα. Με την αγωνιστικότητα και το πάθος του κατάφερε σταδιακά να κερδίσει την εκτίμηση της εξέδρας και να αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της – και μια από τις αξιόπιστες αμυντικά λύσεις του εκάστοτε προπονητή.

Επίσης, είναι πλέον ένας εκ των αρχηγών. Και κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι δεμένος όσο λίγοι με τον οργανισμό που ονομάζεται ΑΟ Ξάνθη.

Κάποιοι τον είδαν να δακρύζει το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη, μετά το λάθος του που απέφερε το 0-1 του Πανωνίου. Είχε πολλά νεύρα με τον εαυτό του κυρίως. Ο Νίκος Καραγεωργίου βλέποντας ότι ήταν και θολωμένος και κουρασμένος, αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει. Ηταν και το τρίτο του ματς σε έξι μέρες, πλησιάζοντας πλέον τα 34 χρόνια. Μετά το ματς, στην αναμονή της αποστολής για το λεωφορείο, ήταν αμίλητος και εμφανώς απογοητευμένος.

Είναι άγνωστο πώς όλα αυτά θα λειτουργήσουν στην ψυχολογία του. Γεγονός είναι ωστόσο ότι όπως ακούγεται στην Ξάνθη (πιο έντονα τις τελευταίες ώρες), ο Χρήστος Λισγάρας είχε εκφράσει την περίοδο της καραντίνας πρόθεση το καλοκαίρι να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από έξι χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας. Δεν σκοπεύει ωστόσο να εγκαταλείψει και το ποδόσφαιρο. Θέλει όμως για τους δικούς του λόγους να επιστρέψει στην πατρίδα του, στα Γιάννενα.

Εδώ και λίγο καιρό, άλλωστε, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πόλη έχοντας πάρει το franchise στα Γιάννενα σε γνωστό καφέ-ντιλίβερι, το οποίο ξεκίνησε από την Ξάνθη και έχει επεκταθεί σε όλη την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, αλλά πλέον φτάνει μέσω του «Λισγα» και στην άλλη άκρη της Εγνατίας Οδού.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής φέρεται να θέλει να επιστρέψει στην Ηπειρο, να τρέξει και ο ίδιος δια ζώσης το μαγαζί του. Δεδομένου ότι δεν θα τον δεσμεύει σε λίγες ημέρες κανένα συμβόλαιο με την Ξάνθη, αν δεν αλλάξει κάτι, θα έχει την ευκαιρία να το κάνει. Και εφόσον συμβεί αυτό και δεδομένου ότι επιστρέφει στην Super League ο ΠΑΣ, δεν θα έπρεπε να αποκλείσει κανένας ένα ενδεχόμενο πιθανής μετακόμισης στον Άγιαξ της Ηπείρου.