Super League: Την 45η κούπα του Ολυμπιακού θα σηκώσει ως αρχηγός ο Τόρο – Εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο

Ο Βασίλης Τοροσίδης οκτώ χρόνια μετά από την στιγμή της φωτογραφιας, όταν είχε σηκώσει το 39ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, θα ξαναζήσει την ίδια στιγμή.

Αν και δεν αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ, με τη νίκη του επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο της Super League έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ – υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα ανατραπεί από το CAS η ποινή της αφαίρεσης των 7 βαθμών που έχει επιβληθεί στον δικέφαλο του βορρά για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη.

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του έφτασε τους 78 βαθμούς, την ώρα που ο δεύτερος ΠΑΟΚ έχει 59 (μετά την αφαίρεση τω 7 βαθμών). Είναι δηλαδή 19 βαθμούς πίσω του ενώ απομένουν 6 αγωνιστιές για το τέλος, δηάδή 18 διεκδικούμενοι βαθμοί. Και να χάσει όλα τα παιχνίδια – και να τα κερδίσει ο ΠΑΟΚ και τα έξι εναπομείναντα, η διαφορά δεν καλύπτεται (πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα ανατραπεί η απόφαση του CAS).

Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς μετά την ήττα της είναι εκτός διεκδίκησης τίτλου και μαθηματικά – ανεξαρτήτως της απόφασης του CAS που δεν την επηρεάζει. Απλά μετά από τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ, απέχει πλέον τρεις πόντους από τον ΠΑΟΚ στην μάχη που γίνεται για την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Αυτό θα είναι το δεύτερο πρωτάθλημα που θα σηκώσει ως πρώτος αρχηγός ο Ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης, που μπορεί να μην χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα στην φετινή σεζόν από τον Πέδρο Μαρτινς (έχει παίξει μόνο 115 λεπτά σε τρία όλα κι όλα ματς), ωστόσο πήρε ψήφο εμπιστοσύνης μόλις πριν μερικές ώρες από τον προπονητή του που διευκρίνισε ότι τον θέλει και τη νέα σεζόν στο ρόστερ της ομάδας καθώς ο ρόλος του είναι καταλυτικός για την διαχείριση των αποδυτηρίων.

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπενθυμίζεται ότι ανήκει ένας ακόμα Ξανθιώτης, ο Γιώργος Ξενιτίδης, προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού (και πιο πριν του ΑΟ Βιστωνίδας). Ωστόσο ο μικρός ακόμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τον Μαρτίνς, αν και ουκ ολίγες φορές τον πήρε σε αποστολές. Ενδεχομένως τώρα που δεν θα υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, του δοθεί η ευκαιρία αν και στον Ολυμπιακό λένε ότι δεν θα επαναπαυτούν και θα επιδιλωξουν να διατηρήσουν το αήττητο και στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια, ώστε να κατακτήσουν τον τίτλο αήττητοι και να πάνε με άλλον αέρα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ σε ένα μήνα αλλά και στη μεγάλη ρεβάνς του Europa League με την Γουλβς στις αρχές Αυγούστου.