Παρουσία μέλους της οικογένειας Πανόπουλου (και) το ματς της Ξάνθης στη Νέα Σμύρνη

Η παρουσία στα Πηγάδια στο ματς της περασμένης Τετάρτης με τον Ατρόμητο του Γιάννη και του Ριχάρδου, των δύο μεγαλύτερων γιων του μεγαλομετόχου της Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου, προκάλεσε αίσθηση.

Παρουσία ωστόσο είχε η οικογένεια Πανόπουλου και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Μπορεί να μην βρέθηκαν και οι δυο γιοι του μεγαλομετόχου, βρέθηκε ωστόσο ο ένας, αυτός που εδώ και χρόνια εκφράζεται πιο έντονα για την ομάδα της Ξάνθης και την παρακολουθεί σταθερά. Ο λόγος για τον Ριχάρδο.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ριχάρδος Πανόπουλος βρέθηκε κοντά στην ομάδα, παρακολούθησε από το γήπεδο την αναμέτρηση, έζησε την αγωνία από μέσα, απογοητεύτηκε όπως και όλοι οι φίλοι Ξανθιώτες και ήρεμα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τους αδιάκριτους φωτογράφους, αποχώρησε λίγο μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Ριχάρδος είναι ίσως ο πιο ένθερμος «Αοξάρας» από τους τρεις γιους του Πανόπουλου, αλλά και αυτός που συνεχίζει ως αθλητής την σπορ παράδοση της οικογένειας. Πέρυσι είχε παρακολουθήσει μαζί με τον πατέρα του τον κρίσιμο αγώνα παραμονής με τον Απόλλωνα και μάλιστα είχε πανηγυρίσει πιο έντονα από αυτό τη νίκη της Ξάνθης.

Φέτος εμφανίστηκε στο ματς με τον Ατρόμητο στα Πηγάδια την περασμένη Τετάρτη και τώρα τον βλέπουμε και στη Νέα Σμύρνη. Ενδέχεται να έχει βρεθεί ξανά στο γήπεδο όλο αυτό το διάστημα και απλά να φρόντισε να περάσει απαρατήρητος (όπως παραλίγο να περάσει και από τη Νέα Σμύρνη).

«Δεν θέλω κανένα από τα τρία μου παιδιά – κι αυτή είναι προϋπόθεση – να αγγίξουν αυτό το οποίο λέγεται ποδόσφαιρο. Και το έχετε καταλάβει ότι είναι μακριά απ’ αυτό», έλεγε επτά χρόνια πριν ο Χρήστος Πανόπουλος. Αλλά ειναι φανερό ότι αυτό πλέον δεν ισχύει, τουλάχιστον ως προς το τελευταίο σκέλος εκείνης της απάντησης.

Ο Ριχάρδος Πανοπουλος το αγγίζει το ποδόσφαιρο, παρακολουθεί την ομάδα δια ζώσης, αγωνιά για την τύχη της πιο πολύ ίσως και από τον πατέρα του. Γεννήθηκε μέσα στον ΑΟΞ, μεγάλωσε στον ΑΟΞ, είναι πάνω από όλα οπαδός του ΑΟΞ παρά γιος του ιδιοκτήτη του. Και σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι ο άνθρωπος της οικογένειας που βγαίνει μπροστά.

Αν αυτό σημαίνει ότι τελικά ετοιμάζεται να πάρει την σκυτάλη είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, είναι οπαδός του ΑΟΞ από τους λίγους. Και από τους πιο αγνούς και αυθεντικούς…