ΕΠΣ Έβρου: Οι οκτώ ομάδες που «σκέφτονται» να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα

Σαν βόμβα έπεσε σε πολλούς η ανάρτηση του ThrakiSportS ότι ενδέχεται να μην κατέβει στο νέο πρωτάθλημα η ΑΕΚ Έβρου, όπως αναφέρθηκε από δύο διαφορετικούς παράγοντες (άλλων ομάδων) στην συνάντηση της ΕΠΣ Έβρου στο Σουφλί.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη ομάδα που φέρεται να σκέφτεται σοβαρά να αναστείλει την λειτουργία της και να μην δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

Τουλάχιστον τρεις ομάδες από τον Βόρειο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας σκέφτονται να μην κατέβουν, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα συζητούσαν οι παράγοντες μεταξύ τους. Ο λόγος για την Δόξα Δόξας αλλά και τις Δόξα Ορεστιάδας και Ομόνοια Φυλακίου που βρίσκονταν στην προτελευταία και την τελευταία θέση της βαθμολογίας την στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων.

Από τον Νότιο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας επίσης ακούγεται ότι δεν θα συνεχίσει ο ουραγος ΑΣ Πέπλου αλλά επίσης ανησυχητικά μηνύματα ακούστηκε ότι έρχονται από τον ΑΟ Αγνάντιας αλλά και τον ΑΟ Μάκρης, πέρα όπως προαναφέρθηκε από την ΑΕΚ Έβρου που αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν στην Α’ Κατηγορία.

Την ίδια στιγμή, σύννεφα φαίνεται να υπάρχουν και στην Αθλητική Ένωση Κορνοφωλιάς Λυκόφης, μια ομάδα που προήλθε τα προηγούμενα χρόνια από την συγχώνευση των δύο ομάδων των συγκεκριμένων χωριών. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν δηλώσει ότι αν λόγω κορονοϊού απαγορευτεί η διεξαγωγή φέτος του πανηγυριού στο χωριό, που αποτελούσε βασική πηγή εισόδου για την ομάδα, τότε πιθανότατα θα αναγκαστούν να μην την δηλώσουν την φετινή σεζόν αδυνατόντας να καλύψουν τα έξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών των σωματείων, δεν υπήρξε εκπροσώπηση στην άτυπη συνάντηση των ομάδων της ΕΠΣ Έβρου στο Σουφλί την περασμένη Δευτέρα ώστε να υπάρξει άμεση επιβεβαίωση ή διάψευση αυτών των πληροφοριών. Ωστόσο στις συζητήσεις που έγιναν ακούστηκε ότι υπάρχουν αυτές οι πιθανές αρνητικές εξελίξεις για το μέλλον των συγκεκριμένων σωματείων – που μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί στους ιθύνοντες του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ευχή όλων είναι βέβαια είτε οι πληροφορίες να είναι αναληθείς είτε ακόμα και αν αληθεύουν, να υπάρξει ανατροπή των δεδομένων και ειδικά μετά και τις προσπάθειες που κάνει η διοργανώτρια αρχή για γενναία μείωση του κόστους, να δηλώσουν τελικά συμμετοχή και να κατέβουν κανονικά στο νέο πρωτάθλημα – περιορίζοντας έτσι την συνεχόμενη μείωση των ομάδων στον Νομό Έβρου.