ΕΠΣ Θράκης: Οι οκτώ αδρανείς ομάδες που διαγράφτηκαν από τα μητρώα

Μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης το απόγευμα της Παρασκευής στην εξέδρα του ενωσιακού γηπέδου ήταν και η διαγραφή από τα μητρώα της ΕΠΣ οκτώ συνολικά σωματείων.

Οι ομάδες αυτές βρίσκονται σε αδράνεια για περισσότερα από οκτώ χρόνια. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μάνος Γαβριηλίδης διευκρίνισε ότι όποια ομάδα επιθυμεί, μπορεί εύκολα να επαναδραστηριοποιηθεί με το παλιό της καταστατικό κάνοντας απλά μια αίτηση στο Πρωτοδικείο Ροδόπης και ακόμα μία στην ΕΠΟ, κάτι που έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να κάνουν ακόμα και αν δεν προχωρούσε στην συγκεκριμένη διαγραφή η ΕΠΣ Θράκης.

Οι ομάδες που διεγράφησαν ήταν το Αστέρι Κομοτηνής, ο Ολυμπιακός Κάλχα, τα Δελφίνια Μικρού Πιστού, ο ΑΟ Οργάνης, ο ΑΟ Βέννας, τα Λιοντάρια Θράκης Στροφής, ο ΑΟ Φύλακα και ο ΠΑΣ Κέχρου. Οπως διευκρινίστηκε, υπάρχουν και άλλα αδρανή σωματεία που δεν διαγράφονται γιατί έχουν αδρανοποιηθεί πιο πρόσφατα και εφόσον δεν επιστρέψουν στις επάλξεις, θα διαγραφουν στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

Πλέον τα ενεργά σωματεία που μετέχουν στην δύναμη της ΕΠΣ Θράκης. Ανάμεσα σε αυτά έχουμε το new entry της Νέας Ρωμά Κομοτηνής που όπως έγραψε το ThrakiSportS προ της Γενικής Συνέλευσης ήταν η ομάδα που κρυβόταν πίσω από το θέμα «Εισδοχή νέου μέλους» της Γενικής Συνέλευσης, ενώ έγινε γνωστή και επισήμως η επαναδραστηριοποίηση του Πόντου Θρυλορίου. Τέλος, εγκρίθηκε και η μετονομασία του Ολυμπιακού Κομοτηνής σε Θράκες.