Άδειασμα Μαρτίνς στον επίσημο Ολυμπιακό: «Δεν είναι οριστική η αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη»

Αίσθηση προκαλούν οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 που βάσει της επίσης βαθμολογίας της Super League κατακτά μαθηματικά τον τίτλο έξι αγωνιστικές πριν το τέλος (δεδομένου ότι με την αφαίρεση των 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ η διαφορά τους φτάνει τους 19 βαθμούς).

Την ώρα που επισήμως ο Ολυμπιακός και τα ερυθρόλευκα μίντια πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος, ο Πέδρο Μαρτίνς υποστήριξε στις δηλώσεις του στη Nova: «Οχι, δεν είμαστε ακόμα πρωταθλητές καθώς οι αποφάσεις που εκρεμούν δεν είναι ακόμα οριστικές».

Κόντρα δηλαδή στην γενικευμένη τάση που υπάρχει από την πλευρά του Ολυμπιακού ότι δεν ανατρέπεται στο CAS η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ (που επικύρωσε την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού οργάνου της Super League που με την σειρά του είχε αποδεχθεί χωρίς να μπει στην ουσία το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού), ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε μπροστά στις κάμερες ότι η απόφαση δεν είναι οριστική και μπορεί να αλλάξει – προφανώς υπέρ του ΠΑΟΚ (και της Ξάνθης) γιατί μόνο μια τέτοια απόφαση δεν στέφει από σήμερα μαθηματικά τον Ολυμπιακό.

Η δήλωση Μαρτίνς ασφαλώς δείχνει το ήθος και την μετριοπάθεια του προπονητή του Ολυμπιακού. Αναμένεται να δούμε αν θα υπάρξει κάποια οποιαδήποτε δυσαρέσκεια από τον επίσημο Ολυμπιακό για την δήλωση αυτή του προπονητή του – αν και το πιο πιθανό είναι ότι και να υπάρξει, δύσκολα θα γίνει γνωστή.