A2 Ανδρών: Ο κενός “χάρτης” του πρωταθλήματος και τα μεχρι στιγμής δεδομένα για Ερμογένη Ξάνθης και Έβρου Σουφλίου

Μπόλικοι συζήτηση έχει ανοίξει η προκήρυξη που εξέδωσε η ΕΟΠΕ και αναγράφει λεπτομερώς την συγκρότηση της Α2 Ανδρών για την επόμενη χρονιά.

Συνοπτικά, η προκήρυξη αναφέρει ότι θα προβιβασθούν στην Pre League Ανδρών οι ομάδες που κατέλαβαν την 2 μέχρι την 7 θέση στην φετινή Α2 Ανδρών ενώ το νέο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών θα πραγματοποιηθεί με 16 ομάδες.

Οι ομάδες που παραμένουν στην Α2 Ανδρών είναι πέντε, ο Ερμογένης Ξάνθης, ο ΣΠΑ Καρδίτσας, η ΧΑΝΘ, το Πανόραμα και ο Μακεδονικός ενώ στον όμιλο του Βορρά που μας ενδιαφέρει θα ανέλθουν και οι 5 πρωταθλητές των Ενώσεων, Φθία Λαμίας (ΕΣΠΕΚΕΛ), Έβρος Σουφλίου (ΕΣΠΕΘΡ), (ΜΕΝΤ) ΕΠΕΣΘ, Ίκαρος Έδδεσας (ΕΣΠΕΜ) και Πανηπειρωτικός (ΕΣΠΕΔΕ), σύνολο δηλαδή δέκα ομάδς.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο αριθμός των 16 ομάδων που αναφέρονται στην προκήρυξη δεν συμπληρώνονται και η ΕΟΠΕ όπως είναι λογικό θα πρέπει να πάει στην λογική της Wild Card έτσι ώστε να συμπληρωθούν οι ομάδες εκτός και αν γίνει κάποια εκ νέου αλλαγή στην προκήρυξη. Σίγουρα η εξέλιξη της Wild Card θα ωφελήσει πολλές ομάδες που ήταν κοντά βαθμολογικά και θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει την άνοδο, όπως παράδειγμα η ΓΕ Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τις ομάδες της Α2 Ανδρών για το τι μέλει γενέσθαι με την επόμενη χρονιά και το πως θα διαμορφωθεί το πρωτάθλημα με πιθανό σενάριο να ακολουθηθεί το μοντέλο της Α2 Γυναικών.