Ξύπνησε στις καθυστερήσεις αλλά ήταν αργά! Απαράδεκτος ΑΟΞ, νέα ήττα από τον ουραγό Πανιώνιο και… μπλέξιμο

Η Ξάνθη ήταν κατώτερη των περιστάσεων για σχεδόν 90 λεπτά, αλλά στις καθυστερήσεις που ξύπνησε παραλίγο να κλέψει μια πολυτιμη ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη. Ωστόσο ηττήθηκε από τον ουραγό Πανιώνιο με 2-1 και έμπλεξε πλέον άσχημα, αφού την πλησιάσε στον πόντο, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Σε αντίθεση με την Ξάνθη που φάνηκε εμφανώς κουρασμένη από το τρίτο της ματς σε έξι ημέρες, οι «κυανέρυθροι» έβγαλαν ξανά πάθος και χωρίς να δείξουν κάποια σπουδαια ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, κατέκτησαν ένα σπουδαίο τρίποντο σε ό,τι έχει να κάνει με την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία σε έναν αγώνα που έδειχνε να είναι εύκολα του χεριού της Ξάνθης.

Πλέον, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έπιασε στη βαθμολογία τον Παναιτωλικό με 21 πόντους και ματς περισσότερο και βρίσκεται σε απόσταση βολής από τους Θρακιώτες και συγκεκριμένα στον έναν βαθμό, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε με καλό ρυθμό, αλλά με λάθη εκατέρωθεν. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να πατούν καλύτερα αλλά να μη μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κότνικ. Σιγά – σιγά οι Νεοσμυρνιώτες πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και, αφού προειδοποίησαν στο 26’ με το πλασέ του Κόρμπου που απέκρουσε ο Μπέντο, στο 30’ ευτύχησαν να προηγηθούν. Μετά από ασυνεννοησία Λισγάρα και Μπέντο, ο Μαξίμοβιτς που σχεδόν πήρε ασίστ από τον κεντρικό αμυντικό του ΑΟΞ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Το γκολ έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους που στο 34’ έχασαν ευκαιρία με τον Λυμπεράκη. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, ο 22χρονος άσσος σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά οφσάιντ. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Ξάνθη, όταν στο 45+3’ ο Κότνικ είπε «όχι» σε επικίνδυνο σουτ του Ντε Αμορίμ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη βγήκε στο γήπεδο με διάθεση να πιέσει. Είχε, μάλιστα, και δύο μεγάλες στιγμές, με τον Κότνικ να αποσοβεί στο 53’ το φάουλ του Μπαριέντος και ένα λεπτό αργότερα την κεφαλιά του Κασάδο. Και αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Από κόρνερ του Μαξίμοβιτς στο 66’, ο Ντομίνγκες πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τσιλούλης τη δεύτερη και σκόραρε για το 2-0 που πανηγυρίστηκε στο γήπεδο από όλους λες και είχε κατακτήσει ο Πανιώνιος το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο 68’ ο Άρτσε λίγο έλειψε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 αλλά αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση. Μετά το 75’ οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου άρχισαν να ανεβάζουν την πίεσή τους και η αλήθεια είναι ότι στο τελευταίο τέταρτο παραλίγο να φέρουν τούμπα το ματς. Στο 87’ είχαν δοκάρι με τον Στάρτζεον ενώ στο 90+3’ ο Φοσέ με εύστοχή εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 2-1.

Στα λεπτά που απέμεναν, οι Θρακιώτες γέμισαν την αντίπαλη περιοχή, απείλησαν εκ νέου με Γκαργκαλατζίδη και Κασάδο αλλά το εις βάρος του σκορ έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Από το συνολικό ναυάγιο της Ξάνθης, μόνον οι Ντε Αμορίμ, Κασάδο και Μπαριέντος μπορεί να ειπωθεί ότι είχαν σχετικά θετικό πρόσιμο με πολλά λάθη και κακή όλη την μεσοαμυτνική ζώνη της ομάδας.

Διαιτητής ήταν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), κράτησε δικαιολογημένα εννέα λεπτά καθυστερήσεις χωρίς να αλλάξει κάτι. Στη διάρκεια του ματς έδειξε οκτώ κάρτες, τέσσερις στον Πανιώνιο (45’ Κόρμπος, 67’ Τσιλούλης, 77’ Σταυρόπουλος, 90+1’ Σαραμαντάς) και τέσσερις στην Ξανθη (46’ Καρασαλίδης, 79’ Κασάδο, 85’ Μουλέν, 90+4’ Γκαργκαλατζίδης). Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Μπαλτάς (Αχαΐας) και Κόλλιας (Ηπείρου). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Φωτιάς (Πέλλας) και AVARο Παπαδάκης (Ηρακλείου). Τέταρτος ήταν ο Κουμπαράκης (Θράκης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπαγεωργίου (56’ Παπαγεωργίου), Παπανικολάου, Λυμπεράκης, Μαξίμοβιτς (80’ Ευαγγέλου), Τσιλούλης (88’ Δούμτσιος).
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (55’ Σόσα), Καρασαλίδης, Κασάδο, Τερκί, Καμαρά (46’ Μουλέν), Τζουρίτσκοβιτς (46’ Στάρτζεον), Ντε Αμορίμ, Μπαριέντος (62’ Γκαργκαλατζίδης), Κάστρο (78’ Φοσέ).