Θετικός στον Covid-19 πυροσβέστης στην Ξάνθη – Απολύμανση στην Π.Υ.

Θετικός σε κορονοϊό εντοπίστηκε ένας Πυροσβέστης στην Ξάνθη με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση στην τοπική υπηρεσία. 

Άμεσα, μετά τον εντοπισμό του κρούσματος, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, για προληπτικούς λόγους ενώ ξεκίνησε η διαδικασία δειγματοληπτικών ελέγχων στους εργαζόμενους, ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Κρούσματα: 1 στην Ξάνθη, 3 στη Θράκη 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Παρασκευή (26/06) 22 νέα κρούσματα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η γεωγραφική κατανομή τους, που είναι η εξής: 1 Αλεξανδρούπολη, 1 Ξάνθη, 1 Κομοτηνή, 2 Αττική, 3 Παραμυθιά, 4 Καστοριά, 10 εισαγωγής (3 εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα και τα άλλα σε από διάφορες πτήσεις).

«Να ανοίξουμε τον τουρισμό με όρους απόλυτης δημόσιας υγείας», τόνισε, άλλωστε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.343. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο δεν κατεγράφη κανένας θάνατος, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει σταθερός στους 191. Επίσης, 11 πολίτες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Μητέρα και γιος είναι, μάλιστα, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 22 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3343, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.
745 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1861 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 191 νεκρούς συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πηγή: https://www.xanthinea.gr