Πέντε χρόνια χωρίς τον Αχιλλέα Αδαμόπουλο

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την ημέρα που έφυγε για το μακρινό ταξίδι σε ηλικία μόλις 53 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ο Αχιλλέας Αδαμόπουλος.

Η είδηση του θανάτου του είχε προκαλέσει σοκ στην Καρδίτσα, από όπου καταγόταν και στην οποία έμενε έχοντας υπηρετήσει όσο ελάχιστοι την φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας, όσο και στην Ξάνθη, όπου βρέθηκε ως ποδοσφαιριστής για δυο ξεχωριστές σεζόν. Ηταν ο πρώτος σκορερ του πρωταθλήματος την σεζόν 1988-1989, όταν πήρε από το χεράκι τον ΑΟΞ και με τα 30 τέρματα που πέτυχε, τον οδήγησε στον τίτλο και την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α’ Εθνική – από όπου έκτοτε δεν έπεσε ποτέ. Εμεινε στην ομάδα και στην πρώτη της σεζόν στην Α’ Εθνική, αλλά παρόντος του Βεριντιάνο Μαρτσέλο έμενε συνήθως στον πάγκο αλλά τέσσερις φορές που πέρασε ως αλλαγή βρήκε δίχτυα.

Ο Αχιλλέας Αδαμόπουλος ήταν χαρισματικός επιθετικός και κατάφερε να γίνει ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που ως παίκτης της Ξάνθης κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος και φόρεσε την φανέλα της στις 20 Σεπτεμβρίου του 1989 σε φιλικό αγώνα στη Γιουγκοσλαβία. Εναν χρόνο μετά την εκδημία του διοργανώθηκε στην Καρδίτσα στη μνημη του ένας ξεχωριστός φιλικός αγώνας ανάμεσα στις ομάδες παλαιμάχων της τοπικής Αναγέννησης και του ΑΟ Ξάνθη, που είχε ταξιδέψει για να τον τιμήσει.