«Καψόνι» της ΕΛ.ΑΣ. στην αποστολή της Ξάνθης μετά το ματς στη Νέα Σμύρνη

Δύο ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, η αποστολή της ομάδας της Θράκης περίμενε καρτερικά έξω από το γήπεδο να έρθει το πούλμαν να την παραλάβει, επειδή έτσι έκρινε η Ελληνική Αστυνομία.

Για λόγους ασφαλείας, όπως επικαλέστηκαν οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ, καθυστέρησε να δοθεί η εντολή στο πούλμαν που θα μετέφερε την αποστολή της ομάδας στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα αυτή να αναχωρήσει λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ και ενώ ο αγώνας με τον Πανιώνιο είχε ολοκληρωθεί από τος 9.00.

Για περισσότερη από μισή ώρα, οι παίκτες περίμεναν κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι, αλλά και απογοητευμένοι από την ήττα για να δεήσει να έρθει το λεωφορείο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αποχώρησε μέχρι και ο τελευταίος παίκτης του Πανιωνίου και παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι της Ξάνθης παρέμεναν εκεί άνευ λόγου και αιτίας.

Οπως ήταν λογικό, μαζί με τη απογοήτευση υπήρχε και εκνευρισμός από την κατάσταση αυτή. «15 χρόνια στα γήπεδα, κάτι τέτοιο δεν μας έχει ξανασυμβεί» έλεγαν οι άνθρωποι της Ξάνθης. Κάποιοι άνθρωποι του Πανιωνίου προσπάθησαν να «δικαιολογήσουν» την κατάσταση λέγοντας ότι έχει υπάρξει κανά τέτοια κατάσταση, αναφέροντας για παράδειγμα το Βικελίδης.

Όταν ωστόσο ρωτήθηκαν αν στη Νέα Σμύρνη έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, να φύγει με τόση μεγάλη καθυστέρηση η φιλοξενούμενη ομάδα, αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και αυτοί βαρέθηκαν, χαιρέτησαν τους Ξανθιώτες και… πήγαν σπίτια τους. Αλλά οι παίκτες, οι παράγοντες και το υπόλοιπο τιμ της Ξάνθης παρέμεναν εκεί, να περιμένουν το πούλμαν.

Προσθέστε την απογοήτευση που υπήρχε από την εξέλιξη του ματς αλλά και την δεδομένη κούραση με παίκτες που επαιξαν τρία ματς σε έξι μέρες. Και την Κυριακή υπάρχει νέα σχετική ταλαιπωρία κατά την επιστροφή αφού και πάλι δεν θα έρθει με απευθείας πτήση στην Καβάλα αλλά μέσω Θεσσαλονίκης και από εκεί με πούλμαν να μεταβεί στην Ξάνθη.

Δείτε παρακάτω και φωτογραφίες από αυτές τις στιγμές: