Γ’ Εθνική: «Νέα» μεταγραφή για τον Άρη Αβάτου ο Φουρκάν

Μεταγραφη εκ των εσω πραγματοποίησε ο Αρης Αβάτου καθώς στην φιλόδοξη και φέτος ομάδα της Ξάνθης θα παραμείνει ο πρώην μέσος Ξάνθης και Πανθρακικού Αχμέτ Φουρκάν.

Ο 23χρονος πρωην μέσος του Πανθρακικού αν και ανακοινώθηκε πέρυσι από το Άβατο δεν αγωνίστηκε καθόλου στην ομάδα και θα είναι στην ουσία μια νέα μεταγραφή αν και αδρανής κάπως τα τελευταία χρόνια, αφού σπούδαζε στην Αδριανούπολη.

Ο Φουρκάν γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1996 στον Ίασμο και το 2006 ξεκίνησε στην ακαδημία του ΑΟ Ξάνθης και το 2012 εντάχθηκε για πρώτη φορά στα τμήματα υποδομής του Πανθρακικού και πιο συγκεκριμένα στην Κ17, όπου παρέμεινε έναν χρόνο.

Στη συνέχεια συμμετείχε με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου κι αυτή του ΑΟ Φιλύρας στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Θράκης, ενώ επανήλθε στον Πανθρακικό και στην ομάδα Κ20, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Μπαχαρίδη που είχε προπονητή έστω για λίγο στους Προσκυνητές, όπου βρέθηκε με την διάλυση του Πανθρακικού με τον οποίο αγωνιστηκε 3 αγώνες στην Football League, ενω αγωνίστηκε και 16 λεπτά στην ήττα 1-0 από τον Παναιτωλικό για το κύπελλο Ελλάδας. Ακολούθησε πρόπερσι ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου όπου κατέκτησε το νταμπλ.

Η ανακοίνωση του Αβατου: Ο ποδοσφαιριστής Αχμέτ Φουρκάν γεννημένος στις 25 Ιουλίου 1996 στον Ίασμο Ροδόπης αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και θα συνεχίσει την νέα χρονιά με την ομάδα μας.
Να ενημερώσουμε ότι ο Φουρκάν αγωνίστηκε τόσο στα τμήματα υποδομών της Π.Α.Ε. Α.Ο.ΞΑΝΘΗΣ όσο και του Πανθρακικού και ενδιάμεσα στον Μ.Α.Ιάσμου και Α.Ο.Φιλύρας και το 2015 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Πανθρακικού.
Ο Αχμέτ Φουρκάν εντάχθηκε στην ομάδα μας τον Ιανουάριο του 2020 και απαλλαγμένος πλέον από το βάρος των σπουδών του αφού σπούδαζε στο εξωτερικό έρχεται από την φετινή σεζόν να ενισχύσει την ομάδα μας.
Αχμέτ σε καλωσορίσουμε στην οικογένεια μας.