Εκπνέει η προθεσμία ανταλλαγής υπομνημάτων ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και… Ξάνθης ενώπιον του CAS

Εκπνέει σήμερα το απόγευμα η προθεσμία για ανταλλαγή υπομνημάτων-απαντήσεων μεταξύ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Ξάνθης και ΕΠΟ στο CAS.

«Μετά και τις τρεις συζητήσεις της υπόθεσης που προηγήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και τις εκατοντάδες σελίδες δικογράφων και αποδεικτικού υλικού που έχουν μεταφραστεί και είναι στη διάθεση του CAS, όλα έχουν πλέον ειπωθεί με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους (η ΕΠΟ είναι ο Πόντιος Πιλάτος της υπόθεσης, έτσι κι’ αλλιώς)», σχολιαζει στο μπλογκ της Δίκης ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Προσθέτει: «Επί της ουσίας το μόνο που μπορεί να απομένει είναι ένας ακόμα γύρος απαντήσεων μεταξύ τους, μετά την ακροαματική διαδικασία της 6ης Ιουλίου, αν έτσι κρίνει το CAS (“Once the hearing is closed, the parties shall not be authorized to produce further written pleadings, unless the Panel so orders”). Κατά τα λοιπά η ακροαματική διαδικασία στη συγκεκριμένη υπόθεση θα είναι λίγο πολύ άνευ αντικειμένου».

Μάλιστα αναφέρει το dikisports: «Το CAS θα μπορούσε να έχει αποφασίσει ακόμα και να βγάλει απόφαση χωρίς ακροαματική διαδικασί (“After consulting the parties, the Panel may, if it deems itself to be sufficiently well informed, decide not to hold a hearing”). Αλλά φαίνεται ότι τα μέλη της σύνθεσης δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό ν’ ακούσουν live στην αίθουσα συνεδρίασης – ίσως για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή τους – διαλόγους για πατάτες και μανάβηδες, για κομμωτήρια και πεζοδρόμια».

Αξίζει να σημειωθεί οτι στα μέσα της εβδομάδας εξέδωσε απόφαση το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο σχετικά με την ημερομηνία και ώρα εκδίκασης της υπόθεσης της φερόμενης συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Συγκεκριμένα το CAS ενημέρωσε όλες τις πλευρές πως η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 6 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.30 το πρωί Ελβετίας. Έτσι εκτός από τη γνωστοποίηση της ακριβούς ώρας, εξαντλήθηκε η πιθανότητα αλλαγής της ημερομηνίας εκδίκασης, μέσω παράτασης που είχε ζητήσει η Ξάνθη.

Το όργανο είχε ειδοποιήσει τις προηγούμενες μέρες για την 6η Ιουλίου, που εδώ και καιρό θεωρούνταν η πιο πιθανή ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, ωστόσο εκκρεμούσε η ακριβής ώρα και η τυπική ενημέρωση. Πλέον θα πρέπει να αναμένεται η υπόθεση να προστεθεί στην λιστα ακροάσεων του CAS, που αναμένεται να επικυρωθεί πριν το τέλος Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο έχει ενημερώσει επίσης ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό πως οι προσφυγές που κατέθεσαν οι δύο σύλλογοι θα συνεκδικαστούν και δεν θα εξεταστούν σε ξεχωριστή ημερομηνία. Η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού ήδη ενημέρωσε ότι θα παραστεί κανονικά στη Λωζάνη, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να κάνει και η πλευρά του ΠΑΟΚ που έχει προτείνει να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση ο Χρήστος Πανόπουλος. 

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας είναι αυτή που θα μπει στο μικροσκόπιο του CAS, με τον Ολυμπιακό να ζητάει υποβιβασμό του ΠΑΟΚ θεωρώντας ότι κακώς εφαρμόσστηκε η τροπολογία Γεραπετρίτη, την ώρα που ο ΠΑΟΚ επιθυμεί απαλοιφή της ποινής των επτά βαθμών υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία και κακώς η Εφέσεων δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης αλλά περιορίστηκε στο πόρισμα της ΕΕΑ.