Β’ Εθνική: Το συγκινητικό «αντίο» του Γιώργου Παλάσκα στον ΓΑΣ Κομοτηνή

Ο Γιώργος Παλάσκας, όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες, αποχωρεί από την Κομοτηνή και συνεπώς από τον ΓΑΣ, με τον επόμενο σταθμό της σταδιοδρομίας του να είναι η ομάδα της πόλης του, ο Πρωτέας Γρεβενών.

Μετά το αποχαιρετηστήριο βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα για να τον ευχαριστήσει, ο ίδιος «απάντησε» με ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα για την πορεία του τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Κομοτηνής και ιδιαίτερα τις εμπειρίες και συναισθήματά του για τον ΓΑΣ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον προπονητή Νεοκλή Λεμονίδη που τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή.

Αναύτικά το μήνυμα του Γιώργου Παλάσκα έχει ως εξής:

«ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Μια διαδρομή στο τέρμα έφτασε… Ήρθα στην Κομοτηνή, στα μέσα κάποιου χειμώνα, από τα Γρεβενά, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, στα όρια της απογοήτευσης, αν και είχα εισαχθεί στη σχολή που διακαώς επιθυμούσα. Μάταια οι γονείς μου προσπαθούσαν να με ενθαρρύνουν. «Κάθε εμπόδιο για καλό» μου λέγαν και επαληθεύτηκαν. Στην αρχή όλα μου φαίνονταν αρνητικά. Τα πράγματα όμως άλλαξαν πολύ γρήγορα , καθώς η κοινωνία της Κομοτηνής έχει μεγάλη αγκαλιά. Ο κόουτς, βλέποντάς με, με ενέταξε στην ομάδα του ΓΑΣ. Γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους και φίλους. Είδα μια κουλτούρα, λίγο διαφορετική. Έτσι αρχίζει ένα υπέροχο ταξίδι μπασκετικό και όχι μόνο. Μια παραμονή, μια άνοδος και μια άλλη σχετικά εύκολη παραμονή, όπως έδειχναν τα πράγματα, στη Β΄ κατηγορία. Γι΄ αυτό το υπέροχο μπασκετικό ταξίδι, αρχικά οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα θεσμικά μέλη του << ΓΑΣ Κομοτηνή>>. Ευχαριστώ επίσης όλους τους φίλους και συναθλητές μου, αλλά και τους γονείς των λιλιπούτειων αθλητών των ακαδημιών του ΓΑΣ, για την αμέριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αυτήν την τετραετία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του ΓΑΣ για την αποδοχή, την αγάπη και το χειροκρότημα σε καλές αλλά και δύσκολες στιγμές. Ξεχωριστή μνεία θα κάνω στους τρεις Σωματοφύλακες του ΓΑΣ. Στον πάντα χαμογελαστό Κίμωνα. Στον Καδήρ, την ήρεμη δύναμη της ομάδας μας. Στον Γιώργο(Παππού), παράδειγμα ατέλειωτης ψυχικής και σωματικής δύναμης για όλους μας. Για το τέλος άφησα τον κόουτς Νεοκλή.– Κύριε Καθηγητά (ΔΑΣΚΑΛΕ) – Κύριε Προπονητά – Κύριε Λεμονίδη, Σου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξες και την ευκαιρία που μου έδωσες. Ήρθα άγουρος αθλητής και με έριξες αμέσως στα βαθιά σε αυτό το υπέροχο μπασκετικό ταξίδι. Προσπάθησα, πιστεύω, με όλες μου τις δυνάμεις, σωματικές και ψυχικές, να ανταποκριθώ. Σε ευχαριστώ και πάλι. Φίλοι μου, εδώ το ταξίδι φτάνει στο τέρμα. Ποιος όμως μπορεί να ξέρει. Λόγοι επαγγελματικοί, λόγοι αθλητικοί, ίσως και λόγοι κοινωνικοί στο μέλλον συνεχίσουν το ταξίδι… Και πραγματικά σας λέω το ταξίδι ήταν υπέροχο. Πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΟ…
Αντίο ΓΑΣ, αντίο Κομοτηνή…
Γιώργος Παλάσκας»