Pre League: Εκδόθηκε η προκήρυξη για τη νέα Κατηγορία με ΑΕ Κομοτηνής, Άθλο Ορεστιάδας αλλά και… Wild Card

Ειδική συμπληρωματική προκήρυξη δημοσίευσε η ΕΟΠΕ για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και για το πως θα στελεχωθούν οι κατηγορίες τον νέο χρόνο.

Στην παράγραφο, λοιπόν, που αφορά την ολοκλήρωση της Α2 Ανδρών αναφέρεται και με κάθε επισημότητα η δημιουργία της Pre League Ανδρών. Μάλιστα, διευκρινίζεται και ποιες ομάδες θα περιλαμβάνονται και δεδομένου ότι περιλαμβανονται οι ομάδες από την 2η ως την 7η θεση στον Βορειο Όμιλο, ουσιαστικά οριστικά η ΑΕ Κομοτηνής και ο Αθλος Ορεστιάδας θα μετέχουν από την Θράκη στο νέο πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΟΠΕ αναφέρει:

Από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δημιουργείται νέα κατηγορία η Pre League Ανδρών, ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής δώδεκα (12) ομάδες:
α) η ομάδα που δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών 2019-2020 και υποβιβάστηκε
β) οι ομάδες από την Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών που αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία αυτή, σύμφωνα με την τελική κατάταξη του πρωτ/τος 2019-2020 και είναι:

  • οι ομάδες που κατέλαβαν από τη 2η έως και την 6η θέση στον Α’ Όμιλο
  • οι ομάδες που κατέλαβαν από τη 2η έως και την 7η
    θέση στον Β’ Όμιλο

γ) η ομάδα ή οι ομάδες που θα χορηγηθεί δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία με Κάρτα Ελεύθερης Συμμετοχής (wild card), εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι σε αυτήν την κατηγορία ο αριθμός συμμετοχών θα είναι τουλάχιστον οκτώ (8).

Τέλος στην συγκεκριμένη προκήρυξη αναφέρεται ξεκάθαρα ότι θα ληφθεί απόφαση αναλογίας ομάδων στο 40% κάθε Ζώνης. Έτσι για παράδειγμα αν η Pre League έχει 8 ομάδες τότε η κάθε ζώνη θα μπορεί να έχει έως 3 ομάδες και όχι παραπάνω. Με αυτό τον τρόπο θα διαφυλαχθεί η ισονομία και τα ταξιδιωτικά έξοδα για όλες τις ομάδες.