Παραλήρημα Σάββα: «Κομοτηνή και Ξάνθη πήγαν με τον ΠΑΟΚ και χάθηκαν από τον χάρτη»

Δηλώσεις έκανε ο ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, μετά την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό το Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά κατέληξαν σε… παραλήρημα.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης τόνισε ότι θέλει να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάλεσε τον κόσμο του Ολυμπιακού να είναι δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά μέσα σε όλα αναφέρθηκε και στην Θράκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε ομάδες που πήγαν με τον ΠΑΟΚ και εξαφανίστηκαν από τον χάρτη και ως τέτοιες ομάδες ανέφερε την… Κομοτηνή (;!), την… Ξάνθη αλλά και την Βέροια, τα Γιάννενα, τη Κέρκυρα και τον Πλατανιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαββα Θεοδωρίδη:

«Είμαι ενθουσιασμένος. Ακούστε. Τον τελευταίο καιρό με τον ΠΑΟΚ έχει γίνει συνήθεια. 1-0, 1-0 και 2-0 σήμερα άνετα. Εγώ δεν είχα πάει πάνω στο τελευταίο γιατί ήμουν άρρωστος όταν χάσαμε 3-2. Τι θέλω να πω. Αφιερώνουμε την νίκη στα 5,5 εκατομμύρια Ολυμπιακούς, οι οποίοι ξέρω καλά πόσο χαίρονται αυτή τη στιγμή, καθώς και στον πρόεδρο μας κύριο Μαρινάκη, ο οποίος έχει δημιουργήσει αυτή την πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι ευχής έργον να υπάρχουν ομάδες σαν τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα.

Επίσης θέλω στον Νίκο τον Αλέφαντο επειδή υπήρξε μέγας Ολυμπιακός και φίλος μου και μεγαλώσαμε από μικροί και παίζαμε στην Ριζάρειο μπάλα μαζί εκεί ψηλά που θα είναι να χαίρεται και του την αφιερώνουμε την νίκη αυτή εναντίον του ΠΑΟΚ και ξέρω ότι θα αντιδράσει. Έστω κάτι θα γίνει.

Να πούμε τώρα τα του αγώνος. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιζε πίσω άμυνα. Καθυστερούσαν την μπάλα. Έπεφταν κάτω. Ελεεινό ποδόσφαιρο κι όποιον βρίσκανε τον έστελναν στο νοσοκομείο.

Με τα σφυρίγματα αλλοπρόσαλλα του διαιτητού. Αλλοπρόσαλλα τελείως δεν τα έχω ξαναδεί εγώ αυτά τα πράγματα από τόσο μεγάλο διαιτητή διεθνή και κάνανε δηλαδή δεν κάνανε τίποτα απολύτως, παρά μόνο να αμύνονται.

Ήρθε το δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο και από τη στιγμή που έβαλε το πρώτο γκολ το παιχνίδι για μένα τελείωσε. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν διεκινδύνευσε πουθενά ο Ολυμπιακός σε καμία φάση, εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που σε όλες τις αντεπιθέσεις έχασε από ένα γκολ.

Αυτό δε του Μπεν, του Ελ-Αραμπί δεν χάνεται αυτό το γκολ, δηλαδή. Κι άλλα τόσα. Λοιπόν, είμαι ενθουσιασμένος από την ομάδα μου. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο, δεν παίζουμε κατς. Ούτε καθυστερούμε την μπάλα ποτέ. Έχετε δει εσείς τον Ολυμπιακό να καθυστερεί την μπάλα; Αυτά είναι παλιά. Και πρέπει να συνέλθουν όλοι για να δούνε την πραγματική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν θα πηγαίνει ο Ολυμπιακός μόνο στην Ευρώπη. Έχουνε ξεχάσει τι θα πει Ευρώπη. Έχουνε ξεχάσει τι θα πει ελληνικές ομάδες. Έχουνε ξεχάσει τα πάντα στην Ευρώπη. Και πρέπει ο Ολυμπιακός και βαθμούς να δίνει και να τροφοδοτεί και επιπλέον έχει αυτή την ΕΠΟ από πίσω, που πότε να φύγει να ησυχάσει ο κόσμος. Γιατί εγώ έχω κάνει μήνυση σε όλους αυτούς εκεί μέσα και περιμένω πότε να εκδικαστεί. Είναι περίπου 14-15 άτομα, κι έχω κάνει ακόμα άλλες τέσσερις μηνύσεις για να εκδικαστούν. Έτσι θα κάνω εγώ από εδώ και πέρα.

Θέλω να σώσω την ελληνική διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τα μέσα αυτά που χρησιμοποιούν οι διάφοροι, με τους διαιτητές τους περίεργους κι όλα αυτά, γιατί δεν υπάρχει ένας καλός Έλληνας διαιτητής. Πάνε αυτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσω εγώ προσωπικά γιατί όταν έπαιζα εγώ δεν υπήρχαν αυτά τα θέματα διαιτησίας. Η ομάδα μου εκείνη την εποχή παίζαμε όλοι για τη φανέλα και την ομάδα. Αυτά τα αίσχη που γίνονται τώρα είναι πρωτοφανή.

Και να σας πώ και κάτι; Πόσες ομάδες είχε πάρει ο ΠΑΟΚ με το μέρος του; Την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Βέροια, τα Γιάννενα, την Κέρκυρα και μετά τον Πλατανιά. Που πήγαν όλες αυτές οι ομάδες; Χαθήκανε από το χάρτη, Κι έκανε την δουλειά του, σύμμαχοι ξέρω εγώ και τα λοιπά και χαθήκανε από το χάρτη. Αυτό λέει πάρα πολλά.

Εμείς σαν Ολυμπιακός είμαστε ενθουσιασμένοι. Θα προχωρήσουμε για να πάρουμε και το Κύπελλο Ελλάδας. Εύχομαι να μην είναι κανένας Κοντονής, όπως πριν από δύο χρόνια που διέκοψε δύο μήνες. Είχαμε πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδας και μας βάστηξε δύο μήνες τους παίκτες να τους έχουμε καλοκαιριάτικα στα σπίτια τους για να μη τυχόν και για να βάλει το Σιδηρόπουλο διαιτητή στον τελικό.

Είχε πάρει τότε θυμάμαι 800 εισιτήρια ήταν όλα, 700 πήρε η ΑΕΚ και 100 εμείς. Αυτά τα πρωτοφανή πράγματα δεν θα ξαναγίνουν.

Θα επαναστατήσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακοί. Ευχαριστώ τα παιδιά και τον κόσμο του Ολυμπιακού, εμείς θέλουμε να έχουμε την συμπαράσταση τους από εδώ και πέρα. Ο κόσμος να είναι δίπλα στην ομάδα και τον πρόεδρο, γιατί από την νέα χρονιά θα έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι καταπληκτικό με τις κινήσεις που θα κάνει ο πρόεδρος. Δεν θα πιάνεται. Θα είναι, αφήστε το. Πάντα τέτοια και να είστε πάντα δίπλα μας».