Γκάφα της SL2 βγάζει άκυρη την απόφαση για διακοπή βάσει της οποίας καλείται η SL1 να συζητήσει πιθανή αναδιάρθρωση

Στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά. Πριν τρεις μέρες ελήφθη απόφαση να τερματιστεί άμεσα το πρωτάθλημα της Super League 2 και να επικυρωθεί η βαθμολογία. Φαίνεται όμως ότι η απόφαση είναι άκυρη καθώς δεν είχε την απαραίτητη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες του sdna ο Λεβαδειακός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ψηφοφορία για τη διακοπή του πρωταθλήματος παραβιάζει το νόμο Αυγενάκη και κατά συνέπεια το αποτέλεσμά της είναι άκυρο.

Συγκεκριμένα στον πρόσφατο νόμο Αυγενάκη αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η τροποποίηση με άμεση ισχύ των κανονισμών αναδιάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων. Οι τροποποιήσεις γίνονται με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία τριών τετάρτων του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν 17 μέλη. Η ψηφοφορία όμως, και το αποτέλεσμα (1-1-4) προέκυψε επί των παρόντων (ψηφισάντων) καθώς απουσίασαν η Δόξα Δράμας και τα Τρίκαλα.

«Στην δική μας περίπτωση, για να αποφασιστεί νομίμως τροποποίηση της προκήρυξης, διακοπή του Πρωταθλήματος και επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, θα έπρεπε τούτη να ψηφισθεί από τα ¾ του συνόλου των μελών του Δ.Σ.

Όπως είπαμε ανωτέρω, το Δ.Σ. της ενώσεώς μας, αριθμεί δεκαεπτά μέλη. Επομένως, τα ¾ των δεκαεπτά μελών, είναι τα δέκα τρία μέλη. Άρα για να ληφθεί νόμιμη και έγκυρη απόφαση για την τροποποίηση της προκήρυξης, θα έπρεπε να την υπερψηφίσουν δέκα τρία μέλη τουλάχιστον.

Όπως όμως, αναφέρουμε στο Ιστορικό της παρούσας, η τροποποίηση ψηφίσθηκε από μόλις έντεκα μέλη.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε, ότι ο αριθμός των έντεκα μελών δεν αντιστοιχεί καν στα ¾ των παρόντων μελών. Δεδομένου ότι εν τέλει παρέστησαν δεκαπέντε μέλη, τα 3/4 των δεκαπέντε μελών είναι 11,25, άρα δώδεκα μέλη.

Επομένως, ακόμα και στην περίπτωση που το Δ.Σ. ερμήνευσε το νόμο ως ¾ των παρόντων μελών – αν και η διάταξη είναι σαφέστατη, δεν μιλά για παρόντα μέλη, αλλά για το ΣΥΝΟΛΟ των μελών – ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, θα χρειάζονταν δώδεκα μέλη να ψηφίσουν υπέρ της διακοπής – τροποποίησης της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος» αναφέρεται στην προσφυγή που αποκαλύπτει το sdna.

Όπως γίνεται αντιληπτό δημιουργούνται νέα δεδομένα εν όψει της συνεδρίασης της SL1 την Παρασκευή όπου έχει τεθεί από την ΠΑΕ Παναιτωλικός θέμα αναδιάρθρωσης, με «οδηγό»  τη συγκεκριμένη απόφαση της SL2, η οποία όμως φαίνεται ότι δεν πάρθηκε με την προβλεπόμενη, από το νόμο, διαδικασία.

Όσο για το μέλλον του πρωταθλήματος της sl2, στις 25/6 ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει αφού η απόφαση για διακοπή του είναι στον αέρα – αλλά και να ξαναξεκινήσει είναι κομματάκι δύσκολο όταν τερματίζεται ο Ιούνιος και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.