Αθώωση Καραπαπά για τις δηλώσεις του στην Ξάνθη για πολυϊδιοκτησία με ΠΑΟΚ

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μετά από πολλές αναβολές, εκδίκασε την υπόθεση των δηλώσεων του Κώστα Καραπαπά μετά το παιχνίδι Ξάνθης – Ολυμπιακού στα Πηγάδια στις αρχές Νοεμβρίου.

Η Επιτροπή Εφέσεων διατήρησε την ποινή που είχε επιβληθεί στον Κώστα Καραπαπά σε πρώτο βαθμό αλλά μείωσε το ποσό κατά το 1/3, από τις 30.000 στις 20.000 ευρώ.

Ο λόγος είναι ότι η Επιτροπή Εφέσεων ουσιαστικά αθώωσε τον Καραπαπά για όσα είχε υποστηρίξει τότε περί ιδιοκτησίας της Ξάνθης από τον Ιβάν Σαββίδη (θυμηθειτε τις ακριβείς δηλώσεις του με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ωστοσο τον καταδίκασε γιατί στην ίδια δήλωση είχε υποστηρίξει ότι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι υπάλληλος του Σαββίδη, ο πρόεδρος της ΚΕΔ εξυπηρετεί συμφέροντα ενώ υπάρχει πολυϊδιοκτησία και μεταξύ ΠΑΟΚ και Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του Κωνσταντίνου Καραπαπά, αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση, κρατεί και δικάζει την υπόθεση.

Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος δεν τέλεσε το αποδιδόμενο σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 20Α παρ. 1,2α,β,δ, 3, 4 και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφορικά με τη δήλωσή του, που έγινε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την 2.11.2019, περί πολυιδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος τέλεσε το αποδιδόμενο σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 20Α παρ. 1,2α,β,δ, 3, 4 και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφορικά με τη δήλωσή του της 2.11.2019 ότι

α) ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι υπάλληλος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, κατά δήλωση του τελευταίου,

β) ότι ακόμα ο Βίτορ Μέλο Περέιρα ως πρόεδρος της ΚΕΔ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, και

γ) ότι η ομάδα ΝΠΣ Βόλος ΠΑΕ έχει εξαγοραστεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνεπώς λαμβάνει χώρα η απαγορευμένη από το άρθρο 69 παρ. 9 ΚΑΠ πολυϊδιοκτησία.

Επιβάλλει στον εκκαλούντα χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.