Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – Ατρόμητος (20:00, LIVE ThrakiSportS)

Ο αγώνας της Ξάνθης με τον Ατρόμητο, που δεν έγινε στις 6 Ιουνίου για την πρώτη αγωνιστική των πλέι άουτ λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην περιοχή, αποκτά πλέον μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των πλέι άουτ.

Η Ξάνθη είδε τον Παναιτωλικό να την ξεπερνάει και τον Πανιώνιο να βρίσκεται ένα βαθμό πίσω της πλέον. Ομως εχει αυτό το ματς λιγότερο και υποδέχεται την άλλη ομάδα που δεν έχει νίκη στα πλει άουτ, τον Ατρόμητο.

Η αθηναϊκή ομάδα ξεκίνησε στην κορυφή της βαθμολογίας τα πλέι άουτ, ωστόσο τώρα είναι δεύτερη και την απειλούν κι άλλες ομάδες. Το ThrakiSportS όπως πριν από κάθε επίσημο ματς, έτσι και τώρα με την βοήθεια των στατιστικών της Λίγκας παρουσιάζει μια 11άδα tips για να δείτε τον αγώνα:

1. Η κάθε ομάδα κέρδισε το παιχνίδι της έδρας της με 1-0 στην κανονική περίοδο. Στον αγώνα της 1ης Δεκεμβρίου στα Πηγάδια η Ξάνθη επικράτησε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 59’ του Εντουάρντο. Στο ματς του β γυρου στο περιστέρι στις 23 Φεβρουαρίου ο Ατρόμητος σκόραρε στο 29ο λεπτό με κεφαλιά του Ανδρούτσου.

2. Επίσης, Ξάνθη και Ατρόμητος και έχουν απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους ματς. Από 11 νίκες η κάθε μία, ενώ μετρουν και έξι ισοπαλίες. Μάλιστα υπάρχει και απόλυτη ισορροπία στις έδρες, αφού ως γηπεδούχος και η Ξάνθη και ο Ατρόμητος, έχουν οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες!

3. Ο Ατρόμητος νίκησε το τελευταίο παιχνίδι τον Φεβρουάριο, αφού δεν είχε νίκη στα τρία προηγούμενα. Η Ξάνθη έχει δύο νίκες στα εννέα τελευταία μεταξυ τους ματς. Έχουν μια ισοπαλία στα επτά τελευταία. Μόνο σε τρία από τα 19 τελευταία μεταξύ τους έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες. Και μόνο σε ένα από τα έξι τελευταία. Στα τελευταία 17 παιχνίδια μεταξύ τους η Ξάνθη έχει πετύχει μόνο ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο! Και δεν έχει προηγηθεί σε κανένα από τα 17 αυτά, αφού όταν σκόραρε το ημίχρονο ήταν 1-1.

4. Στα εντός έδρας παιχνίδια της με τον Ατρόμητο, η Ξάνθη νίκησε στα δύο τελευταία στην έδρα της, που έγιναν μέσα στο 2019, αφού ο Ατρόμητος είχε φύγει αήττητος στα τρία προηγούμενα, με μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Ο Ατρόμητος έχει μια νίκη στις έξι τελευταίες επισκέψεις του.

5. Από το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της σεζόν στην Ξάνθη άλλαξαν πολλά. Μάλιστα, εκείνο έγινε με τις δύο ομάδες να έχουν υπηρεσιακούς προπονητές στον πάγκο. Τον Γιώργο Κόλτση η Ξάνθη και τον Γιώργο Κορακάκη ο Ατρόμητος.

6. Η Ξάνθη ξεκίνησε τα πλέι άουτ με ήττα στο Βόλο και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναιτωλικό στην έδρα της μένοντας στο 1-1. Συμπλήρωσε 10 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη, με πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες, μετά τις 11 Ιανουαρίου, όταν είχε νικήσει στο Βόλο. Έχει τρεις νίκες στα 22 τελευταία, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι πρώτα της σεζόν!

7. Η Ξάνθη μέχρι να παίξει με τον Ατρόμητο στην προτελευταία αγωνιστική, χωρίς να έχει βγει η ποινή των 12 βαθμών, είχε ελπίδες για τα πλέι οφ. Η ήττα της έσβησε τις ελπίδες, αλλά έκλεισε το πρωτάθλημα με ισοπαλία στην έδρα της με τον ΠΑΟΚ.

8. Εντός έδρας η Ξάνθη έχει κάνει τέσσερις ισοπαλίες στην έδρα της στα ισάριθμα τελευταία ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της στην κατηγορία. Το είχε κάνει πρώτη φορά τη σεζόν 2005-06. Αν φέρει ισοπαλία και με τον Ατρόμητο, θα είναι ρεκόρ στην ιστορία της. Γενικά, η Ξανθη ξεκίνησε με δύο νίκες στην έδρα της, αλλά από εκεί και πέρα έκανε δύο νίκες σε 12 παιχνίδια που ακολούθησαν, ενώ έχει σκοράρει μόνο στα τέσσερα από τα οκτώ τελευταία ματς στα Πηγάδια.

9. Ο Ατρόμητος είναι η μοναδική ομάδα που ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες τα πλέι άουτ, 1-1 και οι δύο. Εντός έδρας με τη Λαμία και εκτός στην Τρίπολη. Μάλιστα δεν είχε ισοπαλία στα προηγούμενα επτά ματς αλλά είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο ισοπαλίες. Σκόραρε και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του. Ωστόσο έχει δεχτεί γκολ σε 13 από τα 14 εκτός έδρας παιχνίδια του, αφού μόνο στο Αγρίνιο κράτησε το «μηδέν».

10. Με εξαιρεση τον τιμωρημένο Κάστρο, ο Νικος Καραγεωργίου έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, ακόμα και τον Εντουάρντο που τραυματίστηκε προ δεκαημέρου στον Βόλο. Αναλυτικά η αποστολή της Ξάνθης με ενα κλικ ΕΔΩ. Ενα βασικο προβλημα αντιμετωπίζει και ο Σαββας Παντελίδης για τον Ατρομητο που διανυκτέρευσε στην Καβάλα και προπονήθηκε σε βοηθητικό του “Ανθη Καραγιάννη” την Τρίτη, παραμονή του αγωνα. Αναλυτικά η αποστολη του Ατρομητου με ενα κλικ ΕΔΩ.

11. Το ματς αρχίζει στις 20:00 και μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ1. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιώργος Βρέσκας της ΕΠΣ Πιερίας. Αρχικά είχε οριστεί ο Κουτσιαύτης αλλά αντικαταστάθηκε χθες, καθώς μόλις προχθές σφύριξε και στο ΑΕΛ-Βολος. Πρώτος βοηθός παρέμεινε ο Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας) και δεύτερος ο Αθανάσιος Κολοσιώνης της ΕΠΣ… Αιτωλακαρνανίας, της ΕΠΣ δηλαδή στην οποία ανήκει ο Παναιτωλικος, βασικός αντίπαλος του ΑΟΞ. Αναλυτικές λεπτομέρειες με ενα κλικ ΕΔΩ.