Super League: Επιστολή από ΠΑΕ για μη διεξαγωγή του μπαράζ παραμονής και αύξηση των ομάδων

Το θέμα της διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ του 13ου της Super League (που με βάση την τωρινή βαθμολογία είναι η Ξάνθη έχοντας όμως ματς λιγότερι) με τον δεύτερο της Super League 2 Απόλλωνα Σμύρνης θα συζητηθεί στο προσεχές ΔΣ της Λίγκας.

Στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο που έχει οριστεί για την Παρασκευή θα συζητηθεί για πρώτη φορά και το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων του συνεταιρισμού, δηάδή αναδιάρθρωσης.

Τα δύο αυτά θέματα περιλαμβάνονται σε επιστολή που έστειλε η ΠΑΕ Παναιτωλικός ο οποίος υποστηρίζει ότι μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται η διεξαγωγή των μπαράζ καθίσταται αδύνατη και ζητά η Super League να επανεξετάσει το θέμα.

Με την άποψη αυτή αναμένεται να συνταχθουν Πανιώνιος και Ξάνθη, που κινδυνεύουν, αλλα είναι αμφίβολο αν θα το δεχτούν οι ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία, δεδομένου ότι ο τηλεοπτικός πάροχος πιέζει όχι για αύξηση αλλά για μείωση ομάδων.

Για πρώτη φορά θα συζητηθεί «επίσημα» θέμα αύξησης των ομάδων, που επίσης βάζει η ομάδα του Αγρινίου, εφόσον δεν γίνουν τα μπαράζ. Κάτι τέτοιο ζητάει επιτακτικά η Ένωση Super League 2 – Football League που προτείνει να μην πέσει κανείς, να ανεβουν 4 και να πάμε σε πρωτάθλημα Α’ Εθνικής 18 ομάδων τη νέα σεζόν.

Επομένως το πρώτο ΔΣ υπό την προεδρία του Λεωνίδα Μπουτσικάρη, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον – και για την Ξάνθη.