Οι 4+3 θρακιώτες των αποστολών για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας!

Το ενδιαφέρον της Θράκης και ειδικά της Ξάνθης μπορεί να είναι στο αυρίανό τελικό, μέχρι τον επόμενο, με τον Ατρόμητο στα Πηγάδια στις 20:00, αλλά υπάρχουν και οι δύο πολύ σημαντικοί ρεβανς ημιτελικοί κυπέλλου με έντονο θρακιώτικο ενδιαφέρον.

Αρχικά ο Ολυμπιακός που έχει να κατακτήσει το τρόπαιο από το 2015 και τον τελικό κόντρα στην Ξάνθη, επέλεξε να πάρει στην αποστολή του για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 21:30 δύο Ξανθιώτες. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης, με τον Πέντρο Μάρτινς να επιλέγει και τον νεαρό Γιώργο Ξενιτίδη.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ των αρκετών προβλημάτων που θέλει να υπερασπιστεί το υπέρ του 3-2 της Τούμπας, μπορεί να μην έχει κάποιον με καταγωγή από την Θράκη, αλλά Πασχαλάκης και Ζίβκοβιτς έχουν αγωνιστεί σε Πανθρακικό και ΑΟΞ αντίστοιχα, με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για βασικός.

Νωρίτερα στις 19:00, ο Άρης θα υποδεχθεί για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες την ΑΕΚ μετά το 2-2 των Playoff στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά σε ένα πιο κρίσιμο παιχνίδι στο Βικελίδης. Οι γηπεδούχοι ανακοίνωσαν την αποστολή τους με τον 19χρονο ξανθιώτη τερματοφύλακα Απόστολο Τσιλιγγίρη, αλλά παραδόξως και τον Νικολάς Ντιγκινί που πέρασε από τον Πανθρακικό αν και δεν υπολογίζεται σύμφωνα με τα ρεπορτάζ απο τον Ένινγκ.

Από την άλλη μεριά, για την ΑΕΚ που θέλει να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1 και να προκριθεί για άλλη μια χρονιά στον τελικό, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κομοτηναίος αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, που προόσφατα ψηφίστηκε ως ο τρίτος καλύτερος παίχτης της κανονικής διάρκειας της SuperLeague από τον κόμο.