ΕΠΣ Έβρου: Έκπληξη, αναστάτωση και προβληματισμός στις ομάδες για τους 4 Ομίλους

Έκπληξη στις πιο πολλές από τις παρευρισκόμενες ομάδες, πολλές αντιδράσεις και έντονο προβληματισμό προκάλεσε στις ομάδες η πρόταση της ΕΠΣ Έβρου για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος.

Όπως έγραψε από το βράδυ της Δευτέρας το ThrakiSportS, η πρόταση που παρουσίασε το ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου ήταν για μία μόνο κατηγορία χωρισμένη σε 4 Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και στη συνέχεια διαδικασία πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Υπήρξαν κάποιες ομάδες που έδειξαν να ανακουφίζονται με αυτήν την πρόταση, καθώς θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων από τα ταξίδια. Ιδίως με την πρόταση συμφωνούν οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας.

Υπήρξαν όμως και αντιδράσεις αλλά και αντιπροτάσεις. Για παράδειγμα, η Θράκη Φερών πρότεινε δύο σενάρια. Το πρώτο να παραμείνει η Α’ Κατηγορία με 10-12 ομάδες και αντίστοιχα η Β’ να χωριστεί πάλι σε Βόρειο και Νότιο όμιλο. Μάλιστα, στην πρόταση αυτή βρήκε συμμάχους τον Άρδα Καστανεών, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ιπποκράτη.

Το δεύτερο σενάριο που πρότειναν οι Φέρες, πάντα με προϋπόθεση ότι διατηρούνται δύο κατηγορίες, είναι να χωριστεί η Α’ Κατηγορία σε δύο υποκατηγορίες των 8 ομάδων η καθεμιά και οι πρώτες 4 να παίξουν μεταξύ τους σε πλέι οφ και ν’ αναδείξουν τον πρωταθλητή.

Σ’ αυτή την πρόταση συμφώνησαν η Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης στη διαδικασία διεξαγωγής, αλλά όχι στον αριθμό των ομάδων, που πρότεινε να είναι 6 αντί 8 σε κάθε υποκατηγορία. Μερικώς συμφώνησε ο Ορέστης αλλά με πολλές επιφυλάξεις ενώ και ο Ατρόμητος Άβαντα ήταν λίγο πιο επιφυλακτικός.

Κάποια στιγμή πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Ιπποκράτη αναφερόμενος στο ότι οι ομάδες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις τυχόν εκκρεμότητες που έχουν από την περσινή χρονιά και μετά να κοιτάξουν για τη φετινή. Επίσης μίλησαν ο εκπρόσωπος του ΑΟ Δορίσκου, ο πρόεδρος του Ατρόμητου Άβαντα, ο εκπρόσωπος του Ακρίτα Ορμενίου, ο πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο πρόεδρος του Άρδα Καστανέων και ο εκπρόσωπος του Ορέστη Ορεστιάδας.

Σε γενικές γραμμές πάντως ακολούθησε μια συζήτηση που έφτασε τις τρεις ώρες και γεγονός είναι ότι η πρόταση του ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου ταρακούνησε για τα καλά τα νερά. Πάντως, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και οι όποιες αποφάσεις θα γίνουν γνωστές στις ομάδες σύντομα, ενδεχομένως και μετά την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης…