Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός αρχηγός του Ορέστη Ορεστιάδας Βασίλης Ρυζιώτης

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε την Τρίτη από τη ζωή ο Βασίλης Ρυζιώτης, μια σημαντική προσωπικότητα για την κοινωνία της Ορεστιάδας με μεγάλη προσφορά στην πόλη αλλά και στην ομάδα του Ορέστη, του οποίου διετέλεσε μάλιστα αρχηγός.

Αγωνιζόταν στη θέση του κεντρικού αμυντικού και με τα αθλητικά του προσόντα, την σπάνια για την εποχή εκείνη τεχνική του κατάρτιση, τη μαχητικότητά του και την εν γένει αθλητική του συμπεριφορά, έγραψε χρυσές σελίδες με την ομάδα.

Ο ίδιος ο Ορέστης Ορεστιάδας ανέφερε τα εξής, με βραδινή ανάρτηση στο προφίλ της ομάδας στο facebook:

Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΡΥΖΙΩΤΗ
Σήμερα 23 Ιουνίου 2020 ο Βασίλης Ρυζιώτης στα 85 του, άφησε τα εγκόσμια με αντάλλαγμα την αιωνιότητα, βυθίζοντας στο πένθος τους δυο γιους του, το Γιώργο με την οικογένειά του και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνα. Η εξόδιος ακολουθία του θα ψαλλεί την Πέμπτη 25/6/2020 και ώρα 11.00 στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων.
Πέρα από την κοινωνική και οικογενειακή του προσφορά και καταξίωση, η οποία κυρίως αγγίζει την πόλη μας και τη φυσική του οικογένεια, η προσφορά του (για να θυμηθούμε ή να γνωρίσουμε) στα πρώτα βήματα καταξίωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας μας υπήρξε σημαντικότατη και καταλυτική καθώς για μια δεκαετία, την δεκαετία του 1950, υπήρξε ενεργό και αξιόλογο στέλεχος αυτής οπότε η απώλειά του είναι και για την οικογένεια του ΟΡΕΣΤΗ μια σημαντική απώλεια. Από τους τελευταίους εν ζωή παλαιούς ποδοσφαιριστές, αυτός ο αμέμπτου χαρακτήρα και ήθους αναχωρεί και αφήνει σε μας μνήμες και παρακαταθήκες. Φυσικός αρχηγός της ομάδας, αγωνιζόταν στη θέση του κεντρικού αμυντικού και με τα αθλητικά του προσόντα, την τεχνική του κατάρτιση (σπάνια για την εποχή εκείνη), τη μαχητικότητά του και την εν γένει αθλητική του συμπεριφορά, άφησε για πάντα το όνομά του σε κάποιες σελίδες της ιστορίας της ομάδας.
Τα συλλυπητήριά μας σε όλους τους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!