Με απόφαση CAS κορυφαίος Έλληνας του Παγκοσμίου της Μόσχας ο Μπανιώτης έστω και 7 χρόνια μετά

Μία απόφαση του CAS που βρίσκεται στην επικαιρότητα κυρίως λόγω της υπόθεσης πολυϊσιοκτησίας Ξάνθης-ΠΑΟΚ που θα συζητηθεί ενώπιόν του στις 6 Ιουλίου έχει ως αποτέλεσμα να ανέβει θέσεις σε διεθνείς διοργανώσεις προηγούμενων ετών ο Κώστας Μπανιώτης.

Το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση για τετραετή αποκλεισμό του Ρώσου πρωταθλητή Αλεξάντερ Σουστοφ και ακύρωσε τις επιδόσεις του σε μια σειρά από αγώνες της προηγούμενης δεκαετίας. Συγκεκριμένα, ακυρώνονται όλα τα αποτελέσματά του από τις 8 Ιουλίου του 2013 ενώ δεν θα μπορεί να αγωνιστεί σε αγώνες πριν έλθει το 2024, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι ολοκληρώνεται πρόωρα και όχι με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του.

Αποτέλεσμα ωστόσο αυτής της απόφασης είναι να επηρεαστούν και οι κατατάξεις όσων αθλητών βρέθηκαν πίσω του στις διοργανώσεις εκείνου του διαστήματος, κάτι που επηρεάζει και τον Μπανιώτη. Ο Θρακιώτης άλτης είχε λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόχας το 2013 και είχε καταφέρει να λάβει μέρος σε εκείνο τον τελικό, που απο πολλούς ακόμα και σήμερα χαρακτηρίζεται ως ο κορυφαίος που έχει διεξαχθεί στην ιστορία του στίβου.

Ο Μπανιώτης σε εκείνον τον αγώνα με 2.25μ είχε καταλάβει την 10η θέση ενώ ο Σουστόφ είχε αναδειχθεί 7ος. Αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής κερδίζει μια θέση και έστω και 7 χρόνια μετά μαθαίνει ότι στην πραγματικότητα κατέλαβε την 9η θέση, κάτι που δεν είναι αμελητέο καθώς είναι η καλύτερη κατάταξη για οποιονδήποτε άλλον Έλληνα αθλητή ή αθλήτρια σε εκείνη την διοργάνωση, την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είχε καλύψει οργανώνοντας αποστολή στην Μόσχα το ThrakiSportS για χάρη του Κώστα Μπανιώτη.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας στην 10η θέση των αγωνισμάτων τους είχαν καταταγεί ο Λούης Τσάτουμας στο ύψος, ο Κώστας Φλιππίδης στο επικοντώ, ο Δημήτρης Τσάμης και η Αθανασία Πέρρα στο τριπλούν. Πλέον ο Μπανιώτης καταλαμβάνοντας την 9η θέση αποτελεί την κορυφαία ελληνική συμμετοχή σε εκείνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας, τον Αύγουστο του 2013.

Επιπλέον, ο Σουστόφ είχε καταλάβει την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Πράγας το 2015, εκεί όπου ο Αντώνης Μάστορας είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο. Ο Μπανιώτης δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στον τελικό και είχε καταλάβει την 12η θέση στην κατάταξη. Πλέον ανεβαίνει 11ος ενω ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου ανεβαίνει 7ος και ο Δημήτρης Χονδροκούκης 18ος.