Της «έκλεψε» δύο βαθμούς ο Παναιτωλικός αλλά διατηρεί με τέτοιες εμφανίσεις το «πάνω χέρι» η Ξάνθη

Ο Παναιτωλικός έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον τερματοφύλακά του κατάφερε να φύγει με ισοπαλία 1-1 από τα Πηγάδια της Ξάνθης, με τους γηπεδούχους για σχεδόν 30 αγωνιστικά λεπτά να αγωνίζονται με 10 παίκτες.

Στο ματς τελικο η Ξάνθη εμφανίστηκε απόλυτα προετοιμασμένη, θα μπορούσε να έχει προηγηθεί από το 1ο λεπτό, είχε κάποια στιγμή 10-0 τελικές, έχασε πέναλτι αλλά κατάφερε με ένα άλλο πέναλτι να προηγηθεί. Οι Αγρινιώτες ισοφάρισαν όταν είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά ήταν και πάλι η Jάνθη εκείνη που έχασε τις πιο πολλές ευκαιρίες και έπρεπε να πάρει τη νίκη.

Δεν την πήρε, έμεινε στην προτελευταία θέση και το -2 αλλά με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα κινδυνεύσει γιατί έχει το πάνω χέρι. Και γιατί έχοντας ματς λιγότερο, αν κερδίσει τα ματς που απομένουν εξασφαλίζει δεδομένα την σωτηρία της – και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα τα καταφέρει αν βγάλει αυτό το πρόσωπο και στα επόμενα ματς.

Η Ξάνθη πραγματοποίησε μια από τις πιο θεαματικές και δημιουργικές φετινές της εμφανίσεις όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τους τρεις πόντους και πολλές ανάσες, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στα πλέϊ- άουτ, γιατί στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία και πάνω σε αυτό το κομμάτι ο Παναιτωλικός είχε ότι χρειάζονταν κι όπως το χρειάστηκε!

Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ομάδα της Θράκης, χάνοντας ευκαιρίες για την νίκη ακόμα κι όταν έπαιξε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του «μοιραίου» Ματίας Κάστρο, που είχε χάσει νωρίτερα και πέναλτι. Η ομάδα του Αγρινίου λυτρώθηκε από έναν ήρωα προερχόμενο από τον πάγκο! Ο Σουηδός Μπαϊροβιτς πέτυχε ένα γκολ που ίσως να αποδειχθεί και ως το πιο πολύτιμο της χρονιάς για την ομάδα του.

Σε σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησε την ομάδα της Θράκης ο Νίκος Καραγεωργίου. Τετράδα μπροστά από τον γκολκίπερ Άμπαντ, οι Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Καρασαλίδης. Στη μεσαία γραμμή οι Κοβάσεβιτς, Τερκί και σε τριάδα πίσω από τον Κάστρο οι Ντε Αμορίμ, Τζουρίτσκοβιτς και Μπαριέντος.

Μόνο στα πρώτα 45 λεπτά οι γηπεδούχοι έκαναν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες από κάθε άλλο φετινό ματς έως τώρα! Πολλές χαμένες ευκαιρίες, στα πρώτα δέκα λεπτά όπως και στα τελευταία δέκα ως την ανάπαυλα με τους Ντε Αμορίμ, Ματίας Κάστρο, Μπαριέντος και Τζουρίτσκοβιτς να αστοχούς από μέση και κοντινή απόσταση!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαλή επί του Ματίας Κάστρο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αργεντινός επιθετικός όμως στο σουτ ο Φερνάντες απέκρουσε!  Μια φάση σε κομβικό σημείο που μάλλον επηρέασε τους γηπεδούχους κι ανέβασε το ηθικό των φιλοξενούμενων έπειτα από ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο!

Η Ξάνθη παρέμεινε ισόπαλη σε πρώτο 45λεπτο σε 18ο από τα 28 έως τώρα ματς πρωταθλήματος! Η ομάδα του Αγρινίου που έδωσε σημεία «ζωής» μετά από 42 λεπτά παθητικής στάσης όταν ο Ντάουντα απείλησε με επέλασή του κι αμέσως μετά σούταρε άστοχα ο Ρόσα Φάρλεϊ – μπήκε πιο ζωηρά στην επανάληψη χάνοντας τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί!
Στο 49’ ο Λισγάρας έκανε κακό κοντρόλ κι ο Τσιγγάρας από κοντά σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Άμπαντ!

Δέκα λεπτά αργότερα  ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι για 2η φορά για την ομάδα της Ξάνθης έπειτα από μαρκάρισμα του Ντάλσιο επί του Ντε Αμορίμ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρβος Τζουρίτσκοβιτς, μια μέρα μετά τα 29α γενέθλιά του… κερνώντας ένα τόσο σημαντικό γκολ στους συμπαίκτες του και τους φιλάθλους που βρέθηκαν έξω από γήπεδο παρακολουθώντας με αγωνία το ματς από γιγαντοοθόνη!

Μια απερισκεψία όμως του Ματίας Κάστρο, όταν προσπάθησε με πολύ επικίνδυνο τρόπο να διεκδικήσει εκτέλεση κόρνερ και σήκωσε το πόδι στο ύψος του κεφαλιού του αντίπαλου τερματοφύλακα έφερε την ανατροπή των ισορροπιών καθώς ο παίκτης της Ξάνθης αποβλήθηκε!

Ο Παναιτωλικός, δίχως να εντυπωσιάζει, απλώθηκε πιο πολύ στο γήπεδο και βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει με ένα αμφισβητούμενο φάουλ που κέρδισε σε καλό σημείο από τον Λισγάρα και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαϊροβιτς μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, στο 83ο λεπτό!

Το… θρίλερ κράτησε ως το 90+8’ όσο και ο χρόνος με τις καθυστερήσεις όπου η ομάδα του Καραγεωργίου – έχοντας αντικαταστήσει νωρίτερα τα «βαριά» χαρτιά της γραμμής κρούσης – προσπάθησε να βρει τον ήρωα της τελευταίας στιγμής στο πρόσωπό του Πορτογάλου Στάρτζεον ο οποίος στις ψυχοφθόρες καθυστερήσεις πρόλαβε να πρωταγωνιστήσει σε τέσσερις (!) τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων δίχως όμως να νικήσει σε καμιά από αυτές τον εξαιρετικό γκολκίπερ Φερνάντες!

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Άμπαντ, Μπαξεβανίδη, Καδάσο, Λισγάρα, Καρασαλίδη, Κοβάσεβιτς (90’ Φασίδης), Τέρκι, Τζουρίτσκοβιτς (77’ Στάρτζεον), Ουίλιαμ ντε Αμορίμ (77’ Ντε Αμορίμ), Μπαριέντος (90’ Μουλέν) Κάστρο
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Χέσους Φερνάντες, Λιάβας, Τσιγγάρας (81’ Μπαϊροβιτς), Μαλής, Κέβιν, Αλβάρες (70’ Ντουάρτε), Ντάλσιο, Φάρλεϊ, Μουνιέ (94’ Λουσέρο), Ντίας, Ντάουντα