Οι δηλώσεις του Βασίλη Σκουντή στην ραδιοφωνική εκπομπή του Βασίλη Στοάκη για το ελληνικό μπάσκετ

Ο Βασίλης Σκουντής, ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητικογράφους στην Ελλάδα, αφού έχει συνδέσει την φωνή του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες ειδικά σε εθνικό επίπεδο κυρίως στο μπάσκετ, μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής και την εκπομπή του Βαίλη Στοάκη.

Για την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ ιδιαίτερα μετά τον κορονοϊό δήλωσε: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε μια φάση αρκετά κρίσιμη. Πέρα από την οικονομική επιβάρυνση λόγω της πανδημίας, διαπιστώνουμε καθημερινά την αδυναμία των ομάδων να ανταποκριθούν. Ταυτόχρονα, έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που πρωταγωνιστούσαμε με την Εθνική Ελλάδα και κατακτούσαμε τα μετάλλια. Υπάρχει ένα γενικότερο θολό τοπίο που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία».

Σε ερώτηση το Βασίλη Στοάκη για το τί περιμένει ο ίδιος εν όψει των εκλογών, απάντησε πως η Ομοσπονδία πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα, όπως η οικονομική διαχείρηση και η επένδυση σε ένα πιο μοντέρνο αναπτυξιακό σύστημα. Ακόμα, τόνισε πως θα πρέπει να λυθούν καθημερινά ζητήματα, όπως η διαιτησία, αφού αυτός είναι ο λόγος που ο Ολυμπιακός έφυγε από το πρωτάθλημα και γενικότερα η αναβάθμιση του προϊόντος.

Τελος, για την στάση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού απέναντι στο ελληνικό μπασκετ, ο Βασίλης Σκουντής δήλωσε: «Δεν θεωρώ πως οι δυο αιώνιοι ένανα κακό στο ελληνικό μπασκετ εκατίας της διαμάχης τους. Εϊναι δλυο ομάδες που παίζουν στην Euroleague, οπότε είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο από τις υπόλοιπες ομάδες. Υπάρχει αναμφισβήτητα μια δυσαρμονία, η οποία αν είχε λυθεί θα μπορούσε να πάει και η Α1 και γενικότερα το ελληνικό μπάσκετ σε ένα καλύτερο επίπεδο».