Ειρωνεία και… «γελάκια» θρακιώτη ποδοσφαιριστή στις πατριωτικές δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για κάθε ενδεχόμενο υπογράμμισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης των συντακτών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Φλώρος απηύθυνε προειδοποίηση στην Άγκυρα δηλώνοντας πως «όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι», ενώ τόνισε σε όλους τους τόνους την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν σε όλες τις προκλήσεις.

«Όλοι γνωρίζουν πως όποιος τολμήσει να τα βάλει μαζί μας θα φύγει με παρά πολύ μεγάλο κόστος. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι συγκροτημένες και έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο», διεμήνυσε ο Α/ΓΕΕΘΑ τονίζοντας ότι Πολεμικό Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατός Ξηράς βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με διαρκείς ασκήσεις σε κάθε σημείο της χώρας. 

Το μειονοτικό ηλεκτρονικό περιοδικό της Θράκης «Αζινλικτσα» δημοσίευσε στα τουρκικα την είδηση σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που είπε πως «αν κάποιος πατήσει το πόδι του στο έδαφος μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι».

Όπως παρατήρησε η ιστοσελίδα «tourkikanea», κάποιοι από τους μειονοτικούς αναγνώστες έκαναν like (δηλαδή συμφώνησαν με την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ). Αυτοί ανέρχονταν σε 16 άτομα την στιγμή της καταγραφής. Υπήρξαν όμως και άλλοι τόσοι που έβαλαν… “γελάκι”. «Τους φάνηκε αστείο δηλαδή να λέει κάτι τέτοιο ο αρχηγός, απέναντι στην “παντοδύναμη Τουρκία” που έχουν στα μυαλά τους…», σχολιάζει η ιστοσελίδα tourkika nea.

Μάλιστα, επέλεξε να δημοσιεύσει τα ονόματά τους, όπως φαίνονται στον λογαριασμό τους. «Οφείλουμε βέβαια να επισημάνουμε πως είναι μεγάλο λάθος να τσουβαλιάζουμε τους ανθρώπους. Δεν είναι όλοι ίδιοι και μια τέτοια αντίληψη εξυπηρετεί την Τουρκία. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες απόψεις» μεταξύ ανθρώπων της μουσουλμανικής μειονότητας, επισημαίνουν τα tourkika nea και προσθέτουν: «Παρακαλούμε τους “περήφανους Τούρκους” να μην μας παίρνουν τηλέφωνο για να βγάλουμε το όνομα τους».

Ανάμεσα στα ονόματα της σχετικής λίστας που δημοσιεύονται μπορεί κανείς να διακρίνει ότι υπάρχει και τουλάχιστον ένα πρόσωπο προερχόμενο από τον αθλητικό χώρο. Τον προδίδει η φωτογραφία του προφίλ του, που είναι άκρως ποδοσφαιρική. Πρόκειται για αθλητή που έλκει την καταγωγή του από την Ξάνθη.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αλλά και… ταεκβοντίστας, όπως δηλώνει στο προφίλ του, καθώς διακρίνεται και στα μαχητικά σπορ, κάνει καριέρα αυτήν την περίοδο σε ομάδες της Μακεδονίας ενώ την τελευταία σεζόν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα της Κρήτης με την φανέλα της οποίας σημείωσε 16 τέρματα μέχρι την στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματις.

Στο προφίλ του έχει αναρτημένες κάμποσες φωτογραφίες ακόμα και έξω από το γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου ή φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκης αλλά και πολλές αγωνιστικές από διάφορες αναμετρήσεις, ανάμεσά τους και την ακόλουθη από αγώνα ανάμεσα στον Αιγινιακό και την Κ20 του Αρη.

Στις αναρτήσεις του πάντως κάθε άλλο παρά δείχνει να έχει εμπρηστική διάθεση, οπότε αυτό το ειρωνικό γελάκι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια άστοχη αντίδραση, που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τον αφθορμητισμό και το νεαρό της ηλικίας.