Δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα χρέη προηγούμενων ετών του ΤΑΑ Εθνικός! Η επίσημη λίστα με τα χρωστούμενα

Κατά την διάρκεια της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις εξελίξεις στο ΤΑΑ Εθνικός, ο πρόεδρος του ΜΓΣ Αυγερινός Μεσινέζης ανέπτυξε τα μέχρι στιγμής δεδομένα σε σχέση με τα χρέη του συλλόγου παρουσιάζοντας μια μάλλον ζοφερή εικόνα.

Διευκρίνισε ότι αναλυτικά στοιχεία υπάρχουν μόνο μέχρι και… πέρυσι. Αυτά προέρχονται μάλιστα από την αναλυτική έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής υπό την Χρύσα Λουπασάκη (στο κέντρο της φωτογραφίας αρχείου).

Στην συνέχεια η τελευταία παραιτήθηκε για να αναλάβει πρόεδρος στο ΤΑΑ, ωστόσο ο Μεσινέζης υποστήριξε ότι δεν παρέδωσε τα βιβλία με αποτέλεσμα να υπάρχει άγνοια στο ΔΣ και να έχει κινηθεί νομικά εναντίον της.

Επιπλέον, έγινε αναφορά και στα πεπραγμένα της διοίκησης των τελευταίων μηνών υπό την προεδρία του Γιώργου Πασσιά, ενώ ο Μεσινέζης πέταξε το καρφάκι ότι κανένα στέλεχος των διοικήσεω τυ ΤΑΑ των τελευταίων 4 ετών δεν έχει έρθει στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις που αφορούν το βόλεϊ ώστε να παράσχει εξηγήσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής υπό την Λουπασάκη για την διαχείριση της διοίκησης Χατζησταύρου, είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή (όπως ανακοινώθηκε) τα εξής δεδομένα:

ΧΡΕΗ ΤΑΑ ΕΘΝΙΚΟΣ (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019)
Υπόλοιπα προς παίκτες: 76.100 ευρώ
Υπόλοιπα προς ΙΚΑ: 3.380 ευρώ (τα οποία ρυθμίστηκαν και ανέβηκαν στα 4.480 ευρώ)
Υπόλοιπα προς ξενοδοχεία: 3.397 ευρώ
Υπόλοιπα προς ΔΕΗ από το 2015: 2.910 ευρώ
Παλιές εκχωρήσεις που δεν έχουν εκπληρωθεί: 83.710 ευρώ
Υποχρέωση στον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο: 25.000 ευρώ
Υποχρέωση σε τουριστικό γραφείο: 1.750 ευρώ
Μισθοδοσία στον τότε προπονητή Χρήστο Χρηστουηλία: 465 ευρώ
Μισθοδοσία στον τότε προπονητή Δημοσθένη Τούμπο: 1.750 ευρώ
Μισθοδοσία στον τότε προπονητή Κώστα Βλαχόπουλο: 570 ευρώ

Από όλα αυτά έχουν εξοφληθεί:
Τα 1.750 ευρώ του τουριστικού γραφείου
Τα 1.750 ευρώ του Δημοσθένη Τούμπου
Ενα μέρος από τα 4.480 ευρώ προς το ΙΚΑ.

Αυτό που μένει ως οφειλή είναι 203.198,6 ευρώ.

Επίσης υπάρχει και ένα άλλο έγγραφο που αναφέρεται σε λογιστικό και όχι πραγματικό υπόλοιπο, οφειλής 52.047 ευρώ σε ξενοδοχείο. Μετά από συμφωνία με το ξενοδοχείο θα πληρωθεί σε βάθος διετίας από τον σύλλογο μόνον ο ΦΠΑ, δηλαδή 12.000 ευρώ.

Αναφορικά με την περίοδο της διοίκησης Λουπασάκη, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου όταν και αποχώρησε από το ΤΑΑ, ο Αυγερινός Μεσινέζης γνωστοποίησε στο σώμα της ΓΣ ότι αυτά που γνώριζε ήταν τα εξής:

Έσοδα: 16.864 ευρώ

«Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι πραγματικές οφειλές προς τους αθλητές, δεν έχει πληρωθεί το ΙΚΑ, παρά μόνο από τον Σύλλογο. Μία οφειλή ενός τιμολογίου 248 ευρώ προς ορκωτούς λογιστές, ένα απλήρωτο τιμολόγιο 600 ευρώ στο ΚΤΕΛ για την αποστολή στη Θεσσαλονίκη και στο ματς με τον Ηρακλή και ένα απλήρωτο τιμολόγιο 1.607 ευρώ για ρουχισμό σε γνωστή εταιρία. Έχουμε αυτή τη στιγμή ως δεδομένο 9.550 ευρώ της κ. Λουπασάκη. Εδώ οφείλουμε να πούμε ότι η κυρία Λουπασάκη δεν έχει έχει παραδώσει και ο σύλλογος έχει κινηθεί νομικά πλέον για να παραλάβει τα έγγραφα για να ξέρουμε τι χρωστάμε. Αν υπάρχει δηλαδή οφειλή θα προστεθεί στις 203 χιλιάδες», επισήμανε ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Αυγερινός Μεσινέζης.

Αναφορικά τέλος με την θητεία του ΤΑΑ Εθνικός από τις 4 Φεβρουαρίου και μετά, όταν και ανέλαβε ο Γιώργος Πασσιάς ως πρόεδρος του, τα οικονομικά δεδομένα ήταν τα εξής:

ΕΣΟΔΑ
1.050 ευρώ από τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό
494 ευρώ από τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ
ΕΞΟΔΑ
1.822 ευρώ για την αποστολή με τον Παναθηναϊκό (έχουν εξοφληθεί από τον σύλλογο)
4.500 ευρώ για την αποστολή με τον Παμβοχαϊκό (οφείλονται σε ταξιδιωτικό γραφείο)
98 ευρώ έξοδα τυπογραφείου (έχουν εξοφληθεί)
Επίσης, έχουν δοθεί:
500 ευρώ στον Κώστα Δαλακούρα
και 150 ευρώ στον Τσιουτσιουλούδη.

Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τις πληρωμές παικτών είναι στον «αέρα». Όσο αφορά τους παίκτες, ο κ. Μεσινέζης ανέφερε ότι υπάρχουν οφειλές 50.894 ευρώ. Από αυτά, 13.000 ευρώ είναι η προσφυγή του Γκμίτροβιτς, ενώ ούτε ο Μπενγκολέα έχει πληρωθεί, με την διαφορά ότι οι 24.000 ευρώ που του χρωστούνται δεν έχουν απαιτηθεί ακόμα.

«Ανοίγουμε πόρτες και βρίσκουμε χρέη, το καταλαβαίνετε;», είπε χαρακτηριστικά ο Αυγερινός Μεσινέζης κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για τις 25.000 ευρώ που διεκδικεί ο Ακης Σιδηρόπουλος και που αποτέλεσε την σημαντικότερη ίσως είδηση της βραδιάς.