Λουκέτο σε τρία πασίγνωστα κεντρικά καφέ της Αλεξανδρούπολης και πρόστιμα 10.000 ευρώ λόγω συνωστισμού

Λουκέτο σε τρία πολύ γνωστά καφέ-μπαρ της Αλεξανδρούπολης έβαλε η Αστυνομία, ενώ επιβλήθηκαν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους που φτάνουν ως και τις 10.000 ευρώ, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής συνωστισμού και διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν καταγγελίες στην Αστυνομική Διεύθυνση ότι η κατάσταση σε κάποια μαγαζιά της πόλης γινόταν χαμός, χωρίς τήρηση των αποστάσεων, με τους πελάτες τον έναν πάνω στον άλλο και χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις στα τραπέζια.

Έτσι έγιναν έλεγχοι και τα τρία συγκεκριμένα καταστήματα που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας “σφραγίστηκαν” για 15 ημέρες, ενώ επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού και τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης.

Να επισημάνουμε, ότι στο ένα από τα τρία καταστήματα είχε επιβληθεί πρόστιμο και είχε γίνει σύλληψη του υπευθύνου του κατά την διάρκεια των απαγορεύσεων λειτουργίας λόγω κορονοϊού, γιατί  ενώ δούλευε ως delivery και take away, υπήρχαν έξω από αυτό και σε ένα μεγάλο τραπέζι που υπήρχε και δεν φρόντισε να το “σφραγίσει” με κάποιον τρόπο, αρκετοί πελάτες που έπιναν τον καφέ τους ενώ τότε απαγορεύονταν.

Τα τρία καταστήματα είναι σήμερα κλειστά, ενώ και κάποια άλλα που βρίσκονται δίπλα και επίσης είχαν αρχίσει κάπου να… ξεφεύγουν στην τήρηση των μέτρων, σήμερα συμμορφώθηκαν και αυτά απόλυτα στις διατάξεις που υπάρχουν.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/