Για την εμπειρία του ως παιδί από το Ουζμπεκιστάν που δεν ήξερε ελληνικά μίλησε σε προσφυγόπουλα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (+videos)

Με πρωτοβουλία της UEFA Foundation for Children ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού Δημήτρης Παπαδόπουλος μίλησε με παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων. 

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 2004 είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με πολλά παιδιά και να τους πει τη δική του Ιστορία. Ο ίδιος σε ηλικία 9 χρονών ήρθε από το Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα και όπως δήλωσε τα πρώτα χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, γιατί δεν γνώριζε καλά την γλώσσα. 

Το ποδόσφαιρο, ωστόσο τον βοήθησε να κοινονικοποιηθεί και να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά του.  «Μιλώντας με τα παιδιά προσφύγων, προσπάθησα να μεταφέρω το μήνυμα ότι ακόμα και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας. Δεν πρέπει ποτέ να παρατήσουμε τα όνειρά μας. Μπορούμε να είμαστε αυτό που ονειρευόμαστε», είπε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. 

Αναμεσα στα παιδιά με τα οποία μίλησε και καποια που έπαιζαν ποδόσφαιρο στην χώρα τους. Μάλιστα, ένα από αυτά δήλωσε ότι μετείχε και στα εθνικά κλιμάκια του Αγφανιστάν μετέχοντας στην Εθνική Παίδων Κ16 πριν αναγκαστεί λόγω των καταστάσεων στην πατρίδα του να μεταναστεύσει με την οικογένειά του.