Με κρίσιμη την ψήφο της Ξάνθης ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης νέος πρόεδρος της Super League

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εξελέγη νέος πρόεδρος της Super League και διαδέχεται στην προεδρία τον Μηνά Λυσάνδρου που ηγήθηκε του συνεταιρισμού τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο νέος πρόεδρος ψηφίστηκε και από την Ξάνθη. Η υποψηφιότητά του στηρίχθηκε ουσιαστικά από το μπλοκ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και τελικά επικράτησε με ψήφους 8 έναντι 5 του έτερου υποψήφιου, Αλέξη Κούγια ενώ υπήρχε και ένα λευκό.

Οι 8 ψήφοι στον Λεωνίδα Μπουτσικάρη δόθηκαν από τις ΠΑΕ -Παναθηναϊκός 
-ΠΑΟΚ
-ΑΕΚ
-ΟΦΗ 
-Ξάνθη 
-Λαμία 
-Παναιτωλικός 
-Βόλος. 

Υπέρ του Αλέξη Κούγια ψήφισε το μπλοκ του Ολυμπιακού, δηλαδή: 
-Ολυμπιακός 
-Άρης 
-Λάρισα 
-Πανιώνιος. 

Η τέταρτη ψήφος ήρθε από τον Ατρόμητο που δεν θεωρείται ότι ανήκει στο μπλοκ του Ολυμπιακού, αλλά καταψήφισε την υποψηφιότητα του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού, λόγω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Λευκό ψήφισε ο Αστέρας Τρίπολης που επίσης δεν θεωρείται ότι ανήκει σε κάποιο μπλοκ.

Πάντως, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος ακριβώς πιο πριν είχε υπερψηφίσει το αίτημα του Ολυμπιακού να αναβληθούν οι εκλογές μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος ώστε να αλλάξει ο χάρτης και να έχουν δικαίωμα ψήφου οι ομάδες που θα ανεβούν, ενώ από την άλλη να μην ψηφίσουν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Το αίτημα αυτό του Ολυμπιακού απορρίφθηκε με σκορ 8-6, δηλαδή κρίθηκε για μια ψηφο. Υπέρ της πρότασης του Ολυμπιακου, πέραν του ιδίου, τάχθηκαν οι ΠΑΕ ΑΕΛ, Αρης Θεσσαλονίκης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Περιστερίου και Πανιώνιος. Κατά τάχθηκαν όλες οι υπόλοιπες ΠΑΕ συμπεριλαβανομένης της Ξάνθης.

Γινεται αντιληπτό πάντως ότι το αποτέλεσμα τελικά ήταν οριακό και αρκούσε μία και μόνο ψήφος, όπως πχ αυτή της Ξάνθης, για να ανατραπεί. Το παρασκήνιο αποδείχθηκε έντονο και πλέον το ρεπορτάζ συνεχίζεται με τις δηλώσεις…