Στο Ρέθυμο η Νικολέτα Μπάρμπα για 10ημέρη προετοιμασία μαζί με την Μαρία Πρεβολαράκη

Από τις αρχές τις εβδομάδας η Μαρία Πρεβολαράκη μαζί με τον προπονητή της και μερικούς ακόμα αθλητές, ανάμεσα στους οποίους και η νεαρή Θρακιώτισσα Νικολέτα Μπάρμπα, βρίσκονται στο Ρέθυμνο για 10ήμερη προετοιμασία.

Η παλαίστρια που μας έχει κάνει περήφανους τα τελευταία χρόνια με τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια που έχει κατακτήσει έχει εξασφαλίσει ήδη την τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες από την 5η θέση που κατέκτησε πέρυσι το Σεπτέμβρη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης του Νουρ-Σουλτάν.

Μπορεί η πανδημία να ανέβαλε κατά ένα χρόνο το μεγάλο αγώνα-στόχο του Τόκυο αλλά η Πρεβολαράκη δε σταμάτησε ποτέ τη σκληρή δουλειά. Από την περασμένη Δευτέρα βρίσκεται στο Ρέθυμνο της Κρήτης για την πρώτη προετοιμασία εκτός της βάσης της στην Αθήνα στην περίοδο μετά την καραντίνα.

Μαζί της έχει δύο άνδρες παρτενέρ που αγωνίζονται στις κατηγορίες εφήβων και ανδρών, τους Νεκτάριο Κουζούπη και Φώτη Παπαδάκη αντίστοιχα (ο Παπαδάκης συγκεκριμένα είναι ο επί χρόνια παρτενέρ της στις προπονήσεις της στην Καλλιθέα). Την ομάδα συμπληρώνει ωστόσο η «δική μας» νεαρή Νικολέτα Μπάρμπα που θεωρείται ένα από τα νέα ταλέντα της ελληνικής πάλης και μεγάλη ελπίδα για το άθλημα στο μέλλον.

Στο Ρέθυμνο οι τέσσερις αθλητές θα δουλέψουν τόσο τη φυσική τους κατάσταση όσο και την τεχνική εντός της παλαίστρας στις εγκαταστάσεις του ΑΠΟ Ρεθύμνου, όπως δήλωσε ο προπονητής της Πρεβολαράκη Μοϊσέν Παριγέι στον Παναγιώτη Βότση του Sportsfeed.

Για τους στόχους της Πρεβολαράκη για την υπόλοιπη σεζόν, ο Παριγέι τόνισε τα εξής: «Μας έχουν πεί ότι μπορεί να γίνει παγκόσμιο σε όλες τις κατηγορίες, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό έχει βάση. Εμείς κάνουμε την προετοιμασία μας για να μην ξεφύγουμε πολύ από την αγωνιστική κατάσταση και να μην κάνουμε μαζεμένη τη δουλειά 3-4 μηνών. Είμαστε κατά 50-60% έτοιμοι με αυτά που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, οπότε αν ανακοινωθεί επίσημα κάτι έχουμε χρόνο να καλύψουμε έδαφος».

Η Πρεβολαράκη έχει δύο χάλκινα σε παγκόσμια πρωταθλήματα (2012, 2017) και δύο αργυρά και δύο χάλκινα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2013, 2014, 2017, 2018). Το Φεβρουάριο του 2020 πήρε την 7η θέση στο ευρωπαϊκό ενώ λόγω Ολυμπιακής χρονιάς δεν είχε προγραμματιστεί παγκόσμιο πρωτάθλημα για το 2020. Λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης όμως υπάρχουν σκέψεις από την UWW να διοργανώσει παγκόσμιο πρωτάθλημα στα τέλη του 2020, χωρίς να υπάρχει όμως ακόμα επίσημη ανακοίνωση.