Παραπέμπεται οριστικά για πιθανό υποβιβασμό ο Ολυμπιακός στην Επιτροπή Δεοντολογίας ενώ ζήτησε να πάει το CAS τον Αύγουστο

Μπορεί η ημερομηνία της 6ης Ιουλίου να οριστικοποιήθηκε από το CAS ως ημέρα της δικασίμου των προσφυγών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ κατά της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξανθης, ωστόσο νεώτερες διαρροές αναφέρουν ότι αυτή ήταν μια ημερομηνία που προσπάθησε να αποφύγει ο Ολυμπιακός.

Από ερυθρόλευκα μέσα είχε διαρρεύσει ήδη από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ότι ήταν η Ξάνθη εκείνη που είχε ζητήσει παράταση δύο εβδομάδων σε σχέση με την προτεινόμενη ημερομηνία. Κάτι τέτοιο δεν διαψεύστηκε, ωστόσο νεώτερες αναφορές από πηγές από την Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι εν τέλει συμφώνησε και εκείνη στην 6η Ιουλιου αλλά τότε διαφώνησε ο Ολυμπιακός και επιδίωξε η εκδίκαση να πάει για αργότερα και συγκεκριμένα για τον Αύγουστο!

Στην πρόταση του CAS για εκδίκαση της υπόθεσης στις 6/7 θα έπρεπε να συμφωνήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Τελικά συμφώνησαν ο ΠΑΟΚ, η ΕΠΟ και η Ξάνθη (που απλα τελικά πήρε παράταση μέχρι τις 25/6 για να δώσει απαντήσεις και να υποβάλει τα έγγραφα υπομνήματά της) αλλά σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την Θεσσαλονίκη σε διάφορα ΜΜΕ (sdna, gazzetta) «από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά σ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ζήτησαν εγγράφως η υπόθεση να εκδικαστεί μέσα στον Αύγουστο».

Επικαλούμενοι δικούς τους λόγους, άσχετους με το πότε θα ολοκληρωθούν τα πλέι οφ, οι «ερυθρόλευκοι» πρότειναν μια ημερομηνία στις αρχές Αυγούστου, αλλά η πρόταση τους συνάντησε την άρνηση από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο και κάπως έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί οριστικά στις 6 Ιουλίου. Χαρακτηριστικό είναι αλλωστε το γεγονός πως το CAS είχε ζητήσει -μέσω επιστολής στην ΕΠΟ- να ενημερωθεί για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος καθώς δεν επιθυμούσε να βγει μια απόφαση μετά την επικύρωση της βαθμολογίας.

Ετσι θα συνεχίσει να έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας το νομικό τμήμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθως στην άλλη εξέλιξη της τελευταιας ώρας ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ διέταξε να προχωρήσει η υπόθεση της περίφημης «Συμμορίας» ανεξαρτητως της ποινικής της έκβασης, με κατηγορούμενους 15 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι η υπόθεση στην οποια υπάρχει η εισήγηση για υποβιβασμό των ερυθρόλευκων από την ερευνήτρια της Επιτροπής Παναγιώτα Σπανού.

Οπως αναφέρει το sdna, οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν τα υπομνήματα τους (οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα, ζήτησαν και πήραν και παράταση), τα οποία εξετάστηκαν από το προεδρείο της Επιτροπής που έκρινε ότι το κατηγορητήριο έχει βάση και η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ακροαματική διαδικασία όπου είτε θα επιβληθούν οι προτεινόμενες ποινές, είτε οι κατηγορούμενοι θα αθωωθούν. Αυτό που απομένει είναι να γίνει γνωστή η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας.

Σύμφωνα πάντα με το sdna, η δίκη ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη αφού η αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, όπου συνεδριάζουν οι πειθαρχικές επιτροπές στην μετά lock down, λόγω κορωνοϊού, εποχή, είναι μεν μεγάλη αλλά δεν επαρκεί για τις ανάγκες της υπόθεσης αφού στη διαδικασία εκτός από τους κατηγορούμενους θα είναι παρόντες και οι δικηγόροι τους, συνολικά δηλαδή, τουλάχιστον 20-30 άτομα. Όσον αφορά την ημερομηνία θα γίνει γνωστή στους κατηγορούμενους αλλά δεν θα ανακοινωθεί στον Τύπο, κατά πάγια τακτική της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ελέγχονται πέρα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΠΑΕ Ατρόμητος καθώς και συνολικά 15 πρόσωπα. Αναλυτικά πρόκειται για τους εξής:
Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός)
Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος)
Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου)
Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)
Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ)
Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ)
Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ)
Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ)
Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ)
Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής)
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής)
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής)
Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής)