Αντίδραση από Παναιτωλικό για την άνοδο στην Ξάνθη: «Πρόκληση της λογικής, παίζουν με την υγεία μας»

Για απόφαση – πρόκληση της Super League κάνει λόγο ο Παναιτωλικός μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση να διεξαχθεί κανονικά στην Ξάνθη ο αγώνας με τον ΑΟΞ.

Υποστηρίζουν οτι η Λίγκα «στέλνει την ομάδα στο επίκεντρο της έξαρσης του covid-19 στη χώρα μας, στην περιοχή της Ξάνθης που μετράει καθημερινά δεκάδες κρούσματα, ακόμα και νεκρούς», σύμφωνα με την πρώτη αντίδραση που καταγράφει το Agrinio-sports.

Μάλιστα η ιστοσελίδα καταγράφει την έκπληξη της για την απόφαση αναφέροντας ότι στην περιοχή καταγράφονται καθημερινά θάνατοι και λήφθηκαν μέτρα σαν κι αυτά που εφαρμόστηκαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με απόλυτη καραντίνα στον Εχίνο. Επικαλείται μάλιστα το σχετικό πρωινό δημοσίευμα του ΤhrakiSportS.

«Στον Παναιτωλικό είναι εξοργισμένοι επειδή το προηγούμενο διάστημα η Super League ανέβαλε τον αγώνα Ξάνθη – Ατρόμητος και καθυστερούσε τον ορισμό του σε νέα ημερομηνία, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να το κάνει για λόγους υγείας. Και τώρα που το πρόβλημα κορυφώθηκε για τη Λίγκα δεν υπάρχουν λόγοι υγείας και ο αγώνας πρέπει να γίνει κανονικά την Κυριακή. “Παίζουν με την υγεία μας” λένε χαρακτηριστικά και για “πρόκληση της κοινής λογικής” που δεν θα την αφήσουν έτσι», αναφέρει το δημοσίευμα του Agrinio-sports.

Προσθέτει ότι οι κυανοκτίρινοι ζήτησαν και περιμένουν την έγγραφη απόφαση της Super League και την αλληλογραφία που είχε με τον ΕΟΔΥ για να καταλήξει σ’ αυτή. Τονίζουν δεότι θα κάνουν κάθε απαραίτητη κίνηση για να προασπίσουν την υγεία και την ασφάλεια των μελών της ομάδας, θέτοντας τους αξιωματούχους της Λίγκας προ των ευθυνών τους.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η απόφαση για διεξαγωγή κανονικά του συγκεκριμένου αγώνα στην Ξάνθη έγινε μετά από προηγούμενη σχετική εισήγηση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, που προφανώς έχουν διαπιστώσει ότι το πρόβλημα υφίσταται σε συγκεκριμένο μέρος του Νομού Ξάνθης και όχι στην περιοχή του γηπέδου.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι βάσει της εισήγησης των υγειονομικών αρχών και της απόφασης της Λίγκας, οι φιλοξενούμενες ομάδες δεν θα διαμείνουν στο Νομό Ξάνθης αλλά θα μεταφερθούν απευθείας στο γήπεδο πριν τον αγώνα και θα φύγουν από το Xanthi Arena αμέσως μετά, σε πλήρως αποστειρωμενο ουσιαστικά περιβάλλον.

Ωστόσο δεδομένης της βαθμολογικής κρισιμότητας που υπάρχει σε αυτό το ματς, είναι προφανές ότι σηκώνουν το θέμα καθώς επιδίωκαν να διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις αυτές έρχονται μέχρι στιγμής μέσω διαρροών και όχι από κάποια επίσημη τοποθέτηση. Ούτε ωστόσο υπήρχε επίσημη τοποθέτηση από τον Παναιτωλικό ότι δεν επιθυμεί να ανέβει στην Ξάνθη, ειδικά από την στιγμή που ανάβουν το πράσινο φως οι αρμόδιες αρχές…